November 25, 2018

BASIC OUTFIT / MIHIN PANOSTAN, MISSÄ PIHISTÄN?

En ole mikään varsinainen kitupiikki mutten törsäilijäkään. Näin varmasti on melkein kaikilla, sillä jokaisella meistä on ne jutut, joihin haluaa panostaa ja taas toisissa asioissa pihistellä. Blogiani lukevat tietävät varmasti, mikä on ykköspanostuskohteeni etenkin pukeutumisessa. Läheiseni taas nauravat ykköspihistyskohteelleni, joka on arjessa aina se asia, jossa venytän penniä.Mihin panostan?
 
Laukut
Minulla on tasan yksi ei-designer-laukku ja kaikki muut ovat täysin naurettavalla hintalapulla varustettuja ihanuuksia luksuspuotien hyllyiltä. Ymmärrän, että on päätöntä laittaa rahaa laukkuun mutta toisaalta niin on rahan syytäminen moneen muuhunkin turhuuteen. Siksi pidän tietyt rajat mielessä, nautin laukuistani, ostoa edeltää aina pitkä harkinta-aika ja pidän ne hyvässä kunnossa, jos joskus haluan ne myydä eteenpäin.
 
Asusteet
Tykkään ostaa kerralla kunnollista ja aikaa kestävää asustetta, esim. villahuiveja, nahkanilkkureita -käsineitä ja -vöitä. Vanhimmat tällaiset hieman laadukkaammat asusteet ovat useita vuosia vanhoja ja käytöstä huolimatta edelleen iskussa. Aina ei myöskään tarvitse maksaa tähtitieteellisiä summia, jos vain materiaali on kunnollista. Inhoan ostaa hajonneiden juttujen tilalle uutta, joten panostan mielelläni sellaisiin elementteihin, jotka ovat jatkuvassa käytössä. Näin niitä ei tarvitse uusiakaan ihan niin usein, ja maapallokin kiittää.


Korut
Ennen saatoin haksahtaa rihkamakoruihin mutta enää en. Minulla on muutama koru, joita käytän koko ajan, esimerkiksi vasemman nimettömän valkokultaiset sormukset sekä pienet timanttikorvikset. Näiden lisäksi vaihtelua tuovat muutamat kellot ja parit roikkuvat tupsu- ja sulkakorvikset, joita tykkään käyttää jossakin juhlavammassa menossa. Monista näteistä rihkamakoruista on lähtenyt pinta ensimmäisellä käyttökerralla, jonka jälkeen ne ovat ihan roskiskamaa. Hirveää ympäristön ja rahantuhlausta. Vanhimmat käytössä olevat koruni ovat yli 30 vuoden takaa ja kaikilla rakkailla koruilla on myös valtava tunnearvo.
 
Geelilakkaus
Olen kohta puolitoista vuotta käynyt laitattamassa geelilakkauksen kynsisalongissa aina kolmen viikon välein. En voisi enää kuvitellakaan olevani ilman, sillä inhoan kynsilakkojen kanssa puljausta ja lohkeavia lakkoja ja kynsiä. Maksan mielelläni siitä, että kädet ovat aina kauniit ja huolitellut. Lisäksi paikka, jossa käyn on toimistoni lähellä ja vielä sopuhintainen, joten miksipä ei?
 
Kulttuuri
Tykkään käydä kaikenlaisissa kulttuuririennoissa: teatteri, musiikkiesitykset, keikat, standup, kaikki käy. Toki yritetään aina suosia ilmaistapahtumia mutta ei tuota ongelmaa panostaa semikalliisiin pääsylippuihinkaan, jos vain sisältö on kohdillaan. Näissä on ihanaa se, että muistot jäävät matkaan ikuisiksi ajoiksi ja parhaita esityksiä on ilo kertailla uudestaan ja uudestaan. Laskin, että tänä vuonna olemme käyneet teatterissa 4 kertaa, musiikkikeikoilla tai konserteissa 13 kertaa ja stand up -keikoilla 8 kertaa.


Missä pihistän?

Arkilounaat
en käy kovinkaan usein ravintolalounailla työpäivän aikana, vaikka tarjontaa olisi yllin kyllin. Otan siis mieluiten eväät tai haen kaupasta jotain, josta sovellan jonkin sortin kokonaisuuden. Todellisuudessa tämä menee niin, että höyrytän parsa- ja kukkakaalia kotona ja otan ne mukaan, siihen sitten ostan tonnikalaa, avokadon tai syön jopa vain pelkkiä eväsvihanneksia sekä jonkin hedelmän. Lasken tarkkaan, ettei viikkotasolla työsyömisiin mene kuin muutama euro. Tämä toki kompensoituu siten, että työpäivän jälkeen olen nälkäkuoleman partaalla ja kotosalla teen kunnon ruuan hirveällä kiireellä. Tässä on toki tekijänä myös se, että haluan tietää mitä syön eli että lappaan suuhuni vain terveellistä, mahdollisimman puhdasta ruokaa. Ja toki Helsingin keskustan 11-15 euron lounaat tekisivät kuukausitasolla jo sellaisen loven ruokabudjettiin, että ei kiitos.
 
Hiustenleikkuu
Olen leikannut ja tasoittanut hiuksiani itse jo vuosia. Katsoin joskus näppärän vinkkivideon Youtubesta ja sen mukaan pitkät, suorat hiukseni olen leikannut monta kertaa. Jälki on tasaista ja täysin ilmaista. Kertapanostus hyviin saksiin oli hyvä satsaus.
 
Kosmetiikka
Tässä tietyllä tapaa pihistän, sillä en osta mitään turhaa vain kokeilumielessä, ainoastaan tarpeeseen ja pidän meikin, hiustenhoidon ja ihonhoidon mahdollisimman yksinkertaisena. Yksittäiset tuotteet eivät ole välttämättä halpoja mutta laatu korvaa määrän ja moni hintavampi tuote, esimerkiksi 26 euron kasvoputsarini riittää melkein vuoden. Ostan uuden vasta, kun vanha loppuu.
 
Mihin te panostatte ja missä pihistätte?SHARE:

3 comments

 1. Hei,

  Saanko kysyä missä käyt laitattamassa kyntesi? Olen uusi kaupungissa ja hyvän hinta-laatusuhteen omaava paikka on vielä hakusassa.

  Anne

  ReplyDelete
 2. Panostan:
  – vaatteet: ostan harvoin vaatteita, mutta silloin kun ostan, ostan laadukkatia.
  – säästäminen: säästän mm. omaan omistusasuntoon ja matkailuun.
  – parturissa käyminen: Käyn parturissa 6–8 vk välein. Se on minulle hemmottelua!
  – luonnonkosmetiikka: nykyään ostan vain luonnonkosmetiikka, joka tietysti on kalliimpaa kuin synteettinen.

  Pihistän:
  – korut: En pidä hirveästi koruja. Ainoat koruni tällä hetkellä ovat korvakorut.
  – kynsihuolto: en ole koskaan käynyt minkäänlaisessa kynsihuollossa.
  – teatterit ja musikaalit: käyn kyllä erilaisissa konserteissa, mutta teatterissa tai musikaalissa en ole käynyt vuosiin.

  ReplyDelete
 3. Pakko toteuttaa tällainen postaus itsekin! Tätä oli kiva lukea :) Mä oon sitä mieltä, että jokainen panostaa elämässään siihen, minkä parhaaksi näkee ja mistä itselle on iloa. Olkoot sitten muilla mielipiteensä asiasta :D

  ReplyDelete

Kiitos kommentistasi, piristit sillä päivääni!
Thank you for your comment, it made my day!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger templates by pipdig