December 5, 2018

IHONHOITOSUOSIKIT TALVEEN

Talvi koettelee ihon hyvinvointia pakkasen, tuulen ja kuivan ilman vuoksi. Herkkäihoisella oirehdinta saattaa olla hermoja raastavaa ja etenkin kasvojen iho saattaa hilseillä, punoittaa ja kuumottaa helposti. Itse erittäin reaktiivisen  sekaihon kanssa taistelu on ympärivuotista mutta erityisesti talvella koen tärkeäksi suojata ihoa ulkona ja toisaalta kosteuttaa sitä. Pidän ihonhoitorutiinin niin yksinkertaisena kuin mahdollista ja kohtelen nassuani muutenkin hyvin hellävaraisesti.


Putsarina olen käyttäyt jo yli vuoden Lieracin creme Moussante Double Nettoyant -puhdistusvoidetta, joka puhdistaa meikin hyvin mutta ei ärsytä. Kaikenlaiset vaahtomaiset ja geelimäiset pusarit saavat ihoni aina punoittamaan entisestään mutta tämä on tarpeeksi hellävarainen ja tehokas samaan aikaan. Puteli on iso ja riittoisa, yksi tällainen kestää noin 8 kuukautta.


En tällä hetkellä käytä mitään kummempia seerumeita tai tehohoitoja, vaan luotan simppeliin hoitoon ja täsmätuotteisiin. Silmien alle haluan laittaa kunnon kosteuttavaa tököttiä ja sain Lieracilta heidän silmänympärysvoide-uutuutensa testattavaksi. Hydragenist-sarjan geelimäinen voide on helppo levittää juuri silmänalusille, se ikään kuin sulaa iholle. Tämäkin sopii herkälle iholle ja muutaman viikon käytön jälkeen iho tuntuu mukavan pehmeältä herkän silmänalusihon alueelta.

 
Kosteusvoiteena olen käyttänyt jo pari tuubia Avènen Tolérance-sarjan kosteusvoidetta. Tuubi on steriili ja tämä sopii herkimmällekin iholle. Ihan hirveän kosteuttava tämä ei ole mutta tällä hetkellä kovin paksut voiteet ovat ehdoton nounou iholleni. Voide imeytyy salamannopeasti eikä ole komedogeeninen ja se tuntuu rauhoittavan kasvoja kauttaaltaan. Uskoisin, että saan kiittää tätä voidetta siitä, ettei minulla ole ollut finnejä moneen kuukauteen.


Sitten kaksi täsmätuotetta. Ensimmäisenä oodi La Roche-Posayn Cicaplast-voiteelle, joka on aivan uskomaton tuote. Tämä on halpa, erittäin riittoisa ja mikä parasta - se toimii! Ostin tämän rauhoittamaan punoitusta ja herkkiä ihoalueita sekä näppyjä ja tämä sinkkiä sisältävä hoitovoide on melkein se ainoa tuote, joka on merkittävästi helpottanut herkän ihon rosacea-oireitani. Käytän tätä enää satunnaisesti mutta alkuun lätkin sitä naamaan pari kertaa päivässä. Tästä en luovu koskaan.


Sitten toinen täsmätuotevinkki näppyjen rauhoittamiseen: Teepuuöljy. Täysi luonnontuote on vahvasti antibakteerinen, lieventää tulehdusta ja kuivattaa tehokkaasti näppyjä ja finnejä. Sitä voi tuputella vaikka vanupuikolla tai laimentaa sitä reilusti vedellä (pari tippaa 1 desiin vettä) ja käyttää koko kasvoille kasvovetenä. Tämän kanssa pitää olla varovainen, sillä teepuuöljy on todella tujua eli se voi myös ärsyttää ihoa eli sen käyttö on syytä aloittaa minipienillä määrillä kokeilemalla varovasti. Olen käyttänyt teepuuöljyä ihonhoidossa vuosia aina kuureina tai täsmähoitona. The Body Shopissa on myös erittäin hyvä teepuuöljy-sarja, jonka varsinainen öljy on mietoa ja helppokäyttöistä, joten se on kiva kokeilutuote aloittelijalle.
 
Kertokaapas te muutkin erityisesti herkän ihon suosikkituotteitanne!
SHARE:

1 comment

  1. Itse käytän nykyään pääasiassa luonnonkosmetiikkaa!
    Puhdistan kasvoni aamuisin ja iltaisin Laveran puhdistusmaidolla, illalla vielä sen päälle Mossan misellaarivesi. Kasvovoiteena on tällä hetkellä käytössä herkälle iholle tarkoitettu L30-sarjan kasvovoide. Kädet ja jalat rasvaan Dermosilin vartalovoiteella.

    ReplyDelete

Kiitos kommentistasi, piristit sillä päivääni!
Thank you for your comment, it made my day!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger templates by pipdig