December 26, 2018

VUODEN 2018 PARHAAT / LIFESTYLE

Tämä vuosi on ollut kaikin puolin hieno ja mieleenpainuva. Reissasimme pariinkin meille uuteen paikkaan kaupunkilomalle, kävimme ennätysmäärin erilaisissa kulttuuririennoissa ja kaiken kruunasi lämmin, aito kesä. Kaiken kaikkiaan tämä vuosi tulee jäämään mieleen ja muistoihin yhtenä parhaimmista monesta muustakin syystä, vaikka syksy oli erittäin rankka ja useampi juttu kaatui sen aikana niskaan. Poimin tähän listaan kuitenkin ne ilmeiset huippujutut, jotka vuosi toi tullessaan.

MATKAILU

Paras yksittäinen juttu koko vuonna oli ehdottomasti reissu Skotlantiin. Edinburgh valloitti sydämen ja sielun ja sinne on päästävä ehdottomasti uudelleen. Reissustamme voi lukea lisää täältä ja täältä.


 
Toinen matka suuntautui keväiseen Berliiniin. Kaupunki ei ihan päässyt kärkikahinoihin omien suosikkikohteitteni listalla mutta loma oli kiva ja hauskaa piisasi. Berliinin matkasta voi lukea lisää täältä ja vinkit muille ensikertalaisille täältä.Kolmas kohde oli perinteinen Tallinna, jossa vietimme helteisen viikonlopun loppukesästä. Tallinna on aina varma valinta ja parasta antia on kaupungin tunnelma sekä ihanat kahvilat ja ravintolat. Tallinnan fiilistelystä ja hotellivinkistä voi lukea lisää täältä.
KIRJAT JA LUKEMINEN Olin lapsena ja nuorena kova lukemaan ja se oli ehdottomasti tärkein ja rakkain harrastukseni. Luin yliopistossa sivuaineena kirjallisuutta ja pääsin sitä kautta taas unohtuneen kirjamaailman pariin, joskin välillä se oli aikamoista pakkopullaa (terveiset klassikkokurssille ja sen 40 klassikkoteokselle). parin viime vuoden ajan olen pakottanut itseni lukemaan ja onneksi, sillä nyt en voisi enää kuvitellakaan olevani ilman. Jotain kertoo, että muistan kirjastokorttini numeron ulkoa vaikka unissani. Paras yksittäinen tänä vuonna lukemani kirja on ehdottomasti Joël Dickerin Totuus Harry Quebertin tapauksesta, jota suosittelen kaikille, jotka tykkäävät yllätyksistä, vauhdikkaasta tarinasta, mielenkiintoista hahmoista ja valtavan hyvästä dialogista. Tämä on yksi parhaita kirjoja ikinä.
Oman mainintansa ansaitsee Outlander, sekä tv-sarjana että kirjasarjana. Voi pojat, miten jokin tarina voikaan upota näin kovaa. Muistan, kun joskus alkuvuonna laitoin töistä tullessa summamutikassa Netflixistä taustahälinäksi Outlanderin ensimmäisen jakson pyörimään ja jäin koukkuun heti. Aloitin pian myös kirjojen lukemisen keväällä ja lopettelin lokakuussa tuon 8 tiiliskiven, 10 000 sivun episodin elämässäni ja nyt mietin, pitäisikö lukea alkuperäiskielellä koko höskä uudelleen. Sarjaa olen katsonut monta kertaa (kyllä, pahimmat jaksot olen skipannut joka kerta). Sekä tv-sarja että kirjat ovat saaneet minut nauramaan, itkemään hysteerisesti, voimaan pahoin, ahmimaan sivuja ja tarinaa vailla ajantajua ja joskus olen arkiaamuinakin kaivanut ensimmäiseksi kirjan esille, jos tarinassa on jäänyt iltalukemisen aikana tilanne päälle. En ole useinkaan yhtä mieltä Diana Gabaldonin kanssa siitä, miten tarina pitäisi mennä ja välillä on tullut pohdittua pitkäänkin, mistä ihmeestä hän on edes keksinyt niin järkyttäviä ja kammottavia juttuja mutta toisaalta hahmot ja tarina ovat niin kiehtovia, etten voi olla pitämättä kokonaisuudesta. Parhaimmillaan Matkantekijä-tarina on inspiroinut miettimään aikaa, elämää, historiaa ja rakkautta uusista näkökulmista. Ja mitä tulee Oulander-sarjaan, voiko onnistuneempaa castingia ollakaan kuin Sam Heughan ja Caitriona Balfe? Ei.

RUOKA


Parhaat ruoat tuli syötyä Tallinnan reissulla, jolloin osuimme sattumalta tosi hyviin ravintoloihin ja niistä kerroin enemmän Tallinnan matka -postauksessani. Yritän ties kuinka monennetta vuotta vältellä normaalielämässä gluteenia ja liiallista maitotuotteiden käyttöä ja on ollut hienoa huomata, että miltei kaikissa ravintoloissa löytyy vaihtoehtoja myös näihin kriteereihin. Pastoja ja pizzoja saa gluteenittomilla pohjilla ja maidotonta valikoimaa on aina.


Suosikkiruokani on ehdottomasti sushi. Siinä yhdistyvät hyvä maku sekä visuaalisuus. Käyn satunnaisesti sushi-buffeteissa työpäivinä lounaalla, sillä kun saa näppärästi kylläisen olon koko päiväksi. Oma suosikkini on Haru sushi Fredalla, aivan ihana paikka ja erinomaiset sushit! Parasta kuitenkin on hakea iso satsi noutosushia kotiin ja nauttia hyvästä ruuasta ihan omassa rauhassa.

SHARE:

2 comments

  1. Täytyypä pitää tuo Skotlanti mielessä! En ole sitä aiemmin matkakohteena tullut ajatelleeksikaan, mutta voisi hyvin olla paikka, johon helposti tykästyisin :) Ja Outlander; siihen oon koukussa minäkin :D En osannut odottaa ihmeempiä, kun sitä aloitin ihan arpapelillä katsomaan, mutta voi että se sarja osaakaan viedä ihan muuhun maailmaan... vaikka osa niistä tapahtumista aika kammottavia onkin, ihan samaa mieltä!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jos tykkää pienehköistä mutta sitäkin tunnelmallisemmista kaupungeista, niin Edinburgh on varmasti mieleen!

      Delete

Kiitos kommentistasi, piristit sillä päivääni!
Thank you for your comment, it made my day!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger templates by pipdig