January 1, 2019

WELCOME 2019

Hyvää alkanutta vuotta 2019! Vuoden vaihtuminen on monelle merkki muistakin aluista. New year, new me, vai mitä? Kuntosalit täyttyvät rantakunto-treenareista, ruokavaliot isketään ruotuun ja tammikuu on useille tipaton. Monesti nämä elämänmuutokset unohtuvat nopeasti ja siksi uudenvuodenlupaukset ja tarmokkaat vakuuttelut uusista elämäntavoista saattavat olla vain pakollisia rasitteita. Niitä ei tarvitse tehdä ja miksi muutenkaan pitäisi kituuttaa vuoden pimeintä ja ankeinta aikaa tekemällä asioita, jotka eivät tule luonnostaan tai eivät kuitenkaan istu tavallisen arjen tiimellykseen? Jos johonkin haluaa muutoksen, ei siihen tarvita vuoden vaihtumista, vaan hyviä ja itselle myönteisiä asioita voi alkaa tehdä muulloinkin kuin aina tammikuussa tai maanantaina.
 

Hyvän arjen tekijöitä voi ujuttaa elämään kuin huomaamatta, jos vain itse haluaa. Eikä pidä lannistua ensimmäisestä repsahduksesta, elämäähän se vain on. Usein esimerkiksi hyvin alkanut kunnon kohotus tyssää yhteen ei-jaksa-päivään ja siinä se sitten olikin. Been there. Itselle tulee olla lempeä, eikä olla liian ehdoton. Jokainen liikuntakerta tai terveellinen ruokailu ovat aina parempi valinta kuin ettei niitä olisi ollenkaan.
 
Lempeys itseä kohtaan pätee myös muissa asioissa kuin elintapamuutoksien hanskaamisessa. Elämme vuoden pimeintä aikaa ja ainakin itse inhoan tammi-helmikuuta, se on ehdottomasti inhokkiaikani koko vuodesta. Sen sijaan, että pingottaisin itseni äärimmilleen, aion luvan kanssa pikemminkin rentoutua ja jättää kaiken ylimääräisen härdellin pois. Mikä onkaan parempaa kuin viettää ne pimeät illat kotosalla kirjan tai leffojen kanssa tai ulkoilemalla ilman suuria tavoitteita ja laittaa rauhassa kunnon ruokaa vastapainoksi alkuvuoden "pakko tehdä" -paineelle?


Haluan aloittaa oman vuoteni hyvillä mielin, täynnä toivoa ja ilman itseluotuja paineita. En tee lupauksia mutta toivon sen sijaan muutamaa asiaa. Toivon, että nautin jokaisesta päivästä, opin uutta, ehdin lukea paljon kirjoja, kehityn keskustelijana, vähennän kuluttamista, panostan blogiin ja opettelen rohkeampaa ruuanlaittoa. Uskon näiden lupausten vahvistavan hyvinvointia ilman perinteistä uudenvuodenlupaus-pingotusta.

SHARE:

2 comments

 1. Hyvää uutta vuotta!
  Mistä tuo kalenteri on? :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos samoin, Susu :) Kalenteri on Personal Plannerilta, heillä voi suunnitella/kustomoida ihan omanlaisen kalenterin.

   Delete

Kiitos kommentistasi, piristit sillä päivääni!
Thank you for your comment, it made my day!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger templates by pipdig