March 13, 2019

MITEN PUKEUTUA KUIN PARIISITAR? 5 VINKKIÄ

Pariisittaria pidetään yleisesti hyvin muotitietoisina mutta kuitenkin klassisiin asuihin luottavina tyyli-ikoneina. Jos vain on sattunut syntymään Montmartren kukkulan juurella on jo väkisinkin astetta trendikkäämpi ja pikkumustat ja klassikkokorkkarit kuuluvat paikalliseen äitiyspakkaukseen. Tai tällainen tuntuu olevan geneerinen käsitys noista tosielämän muotimaailman mekan asukkaista. Totuus on se, että siellä on tyylejä ja niiden taitureita yhtä moneen junaan kuin muuallakin mutta muutamalla harkitulla seikalla katukuvassa astelevat leidit saavat päät kääntymään, vaikka koko look voi olla vaikka kuinka yksinkertainen ja monokromaattinenkin. Kyseessä on jotain ihan muuta kuin mustavalkoinen raitapaita ja punaiset huulet, vaikka toki nekin kuuluvat pariisilaistyyliin, vai mitä?


Itse pidän klassista pariisilaistyyliä tyyli-ideologianani. Siinä on monta sellaista tekijää, jotka sopivat arkeen hyvin ja ne sopivat pohjaksi ajattomalle garderobille. Tärkeintä on varmasti se, että kantaa itsensä aina ylväästi ja ettei ota tyyliään liian vakavasti. Näillä pärjää jo todella pitkälle. Tässä alla on muutama muu vinkki, joita itse noudatan ja joilla voi integroida ripauksen tyylikästä pariisilaisuutta omaan tyyliin, oli se sitten mikä tahansa!

Hienostuneisuus ja epätäydellisyys yhdessä
Pariisilaistyylin kulmakivi on hienostuneiden elementtien käyttäminen pukeutumisessa ja liittämällä niihin jotain epätäydellistä. Jos päällä on jakkupuku, voi sen hienostuneisuutta rikkoa vaikka printillisellä t-paidalla. Tai pikkumustasta saa rokimman bikertakilla. Tai puvunhousut voi yhdistää tennareihin. Tärkeää on rikkoa tavanomainen kaava ja tuoda asuun jokin erikoisuus. Klassisten ja rentojen vaatteiden yhdistely on taitolaji mutta kun siinä onnistuu, on pariisilainen chic tavoitettu.

Rennot ja imartelevat siluetit
Kisakireät paidat ja mekot voi surutta vaihtaa rennomman mallisiin, imartelevampiin vaihtoehtoihin. Liian tiukat vaatteet eivät pue ketään ja toisaalta taas ilmavasti laskeutuvat vaatteet ovat aina ylvään näköisiä ja tyylikkäitä. Telttamaisia vaatteiden ei tarvitse olla, ja aina voi korostaa parhaita puolia hyvin leikatuilla vaatteilla. Näin on helppo piilottaa omasta mielestä ne oman vartalon epäkohdat ja korostaa parhaita.

Yllätyselementti
Tämän mainitsin jo ensimmäisessä kohdassa mutta kaavoja rikkova elementti on tärkeä tekijä oikeastaan kenen tahansa pukeutumisessa, jos haluaa tehdä siitä ihan omanlaisensa. Yllätyselementti voi olla melkein mikä tahansa, mikä poikkeaa totutusta. Sellainen voi olla vaikka ballerinat tai tennarit korkkareiden sijaan hienon asun kanssa tai toisin päin. Tärkeää on kuitenkin muistaa etiketti, jos kyseessä on juhlapukeutuminen, jolloin elementti voi olla jotain muuta kuin jalkinevalinta. Vain mielikuvitus on tässä rajana!


Tyyliunivormu
Arkipukeutumisen helpottamiseksi kannattaa kehittää oma tyyliunivormu, joka toimii melkein kaikkiin tilanteisiin. Se voi koostua jostain tietystä väristä tai vaatekappaleista, mutta tärkeintä on se, että siinä tuntee olonsa itsevarmaksi ja mukavaksi, siihen voi luottaa aina ja se sopii kantajalleen kuin mittatilausasu. Omani on mustat pillifarkut, jokin neule ja korkonilkkurit. Kiireessäkin on näppärää turvautua tällaiseen varmaan univormuun.

Vähemmän on enemmän
Liialliset asusteet tai korut, logojen ilotulitus tai liiallinen paljaan pinnan paljastelu eivät ole pariisilaista chic-henkisyyttä. Yksityiskohdissa voi pitää nyrkkisääntöjä yhtä: yksi logo, yksi näyttävämpi koru, yksi paljas alue eli joko lyhyt helma ja pitkähihainen tai muuten peittävä yläosa tai paljastavampi pusero ja jalat verhoava alaosa jne. Nämä eivät toki sulje toisiaan pois mutta joskus yksi katseenvangitsija on sata kertaa tyylikkäämpi kuin monta. Sama pätee väreihin ja laajemmin ajateltu kokonaisuuteen, sillä jos asussa on pusero, neule, housut, vyö, kengät, kaulakoru, rintakoru, hattu, korvikset, näyttävä kampaus, aurinkolasit, rannekello, sormuksia ja laukku, voi jonkun hyvin jättää pois ja tehdä näin asusta yksinkertaisemman. Se on aina parempi kuin joulukuusi.

Näillä eväillä saa yksinkertaistettua pukeutumista ja raamitettua omaa tyyliä niin, että tietää paremmin millaiset asut itselle sopii ja mitä värejä ja yksityiskohtia tykkää käyttää. Näin välttyy hutiasuilta ja miksei hutiostoksiltakin ja vaatekaapista löytyy enemmän niitä vaatteita, joita todella tulee käytettyä. Minulla on vielä muutamia vinkkejä hihassa sen suhteen, miten konkreettisesti saa luotua vaivattoman ja chicin pariisilaistyylin, niistä lisää myöhemmin!

SHARE:

3 comments

  1. Olipas kiva postaus. Tuo totutun rikkominen on kyllä aivan mahtava vinkki, sillä saa kummasti eloa kokonaisuuteen kun kokonaisuuteen!

    ReplyDelete

Kiitos kommentistasi, piristit sillä päivääni!
Thank you for your comment, it made my day!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger templates by pipdig