June 16, 2019

MIHIN PANOSTAN, MISSÄ PIHISTÄN? OSA 2


 

Tein viime vuoden puolella Mihin panostan ja missä pihistän -listauksen ja jostain syystä se on yksi luetuimmista julkaisuistani, joten ajattelin yleisen kysynnän vuoksi tehdä toisen samasta aiheesta! Nämä ovat siinä mielessä mielenkiintoisia, että jokaisella on omat rahankäyttökohteensa ja pihistämisen paikkansa.Mihin panostan?

Matkailu
En matkustele usein mutta silloin kun reissuun lähdetään, valitsen aina tasokkaan hotellin, suorat lennot sellaisiin kellonaikoihin, jotka eivät vaadi erityistä kikkailua ja kohde valikoituu aina mielenkiinnon mukaan. Sillä ei ole erityistä merkitystä, ovatko kohteen ravintolahinnat ja liikkuminen kallista vai ei. Jos reissaisimme enemmän, näillä varmasti olisi ihan erilainen painoarvo mutta 1-2 kertaa vuodessa matkaileville tämä on ideaali ratkaisu.

Ruoka
En kehtaa edes laskea, paljonko meidän kahden hengen taloudessamme menee rahaa ruokakauppaan kuukaudessa. Summa on joka tapauksessa suurehko, sillä ostamme paljon terveellistä ravintoa kuten erilaisia kaloja, äyriäisiä, paljon marjoja, hedelmiä, vihanneksia, pähkinöitä jne. Meillä on ilmeisen kallis maku myös kahvin, teen ja kodinsiivousaineiden suhteen. Vuosien saatossa olemme kokeilleet laidasta laitaan eri hintaluokan tuotteita ja tietyt jutut ovat olleet vakiokamaa pitkään ja niitä ei vaihdeta. On ollut näiden kestosuosikkien vuoksi myös helppo huomata, miten hinnat nousevat koko ajan.
Hiusten- ja ihonhoito
Mainitsin edellisessä panosta-pihistä-jutussani, että pihistelen leikkaamalla pääsääntöisesti itse hiukseni. Hiustenhoito on kuitenkin asia, johon panostan eli shampoon ja hoitoaineen tulee olla sulfaatittomia ja muutenkin sisältää mahdollisimman vähän ainesosia ja tällaiset eivät ole yleensä halvimmasta päästä. Samoin käytän GHD:n muotoilurautaa ja KMS:n muotoilutuotteita. Ihonhoitoon satsaan ihan huoletta ja käytän La Roche-Posayn kasvovoiteita ja hoitotuotteita, joskin tuotteiden määrän pidän vähäisenä. Kaikki, mikä koskee tai jää iholle, on hyvä pitää mahdollisimman puhtaana ja vähän allergisoivia ainesosia sisältävinä.

Kengät
Ostan kenkiä harvoin ja silloinkin vetkuttelen ja pähkäilen pitkään. Vaadin jalkineilta tosi paljon, sillä hankalat jalkani ja vähänkään epämukavat kengät ovat täysin sietämätön yhdistelmä. Silloin kun ostan esimerkiksi talvinilkkurit, en paljon hintaa katso, vaan kiinnitän huomiota ainoastaan siihen, miltä kengät tuntuvat jaloissa. Epämukavat jalkineet pilaavat fiiliksen ihan täysin ja saa koko olemuksen näyttämään jotenkin nukkavierulta. Toisaalta taas jalkani pitävät pehmeistä kangaskengistä, joita usein löytää pikkurahalla. Tämä sopisi siis kumpaankin rahankäyttökategoriaan omalla tavallaan!
Missä pihistän?

Vaatteet
Okei, tämä on yllättänyt viime aikoina. Olen ostanut aikojen saatossa monesti hieman kalliimpia vaatteita ja ajatellut, että hintalapun suurehkoa lukemaa seuraa automaattisesti laatu. Olen kuitenkin huomannut, että se ei mene näin kuin vain harvoin hyvällä tuurilla. Jopa laadukkaiksi naamioidut villa- tai puuvillaneuleet saattavat olla aikamoista kuraa ja sen huomaa vasta käytössä. Sen vuoksi kiinnitän aina uutta vaatetta ostaessa huomiota materiaaliin, ompeliin ja saumoihin sekä rypistyvyyteen. Jos nämä ovat ok, voi pikkurahallakin saada kivan, kestävän ja laadukkaalta näyttävän vaatteen. Olen lisäksi siinä mielessä tarkan markan tyttö, että jokaisen vaatetyypin kohdalla mielessäni on kattohinta, jonka suostun maksamaan ja sitä ei ylitetä. Ja hei uskoisitteko, että tämä kuvien käytössä laadukkaaksi osoittautunut neulehame maksoi 4,99 euroa?

Leikkokukat
Ostan leikkokukat poikkeuksetta joko Plantagenista tai ihan ruokamarketista, mikä nyt milloinkin osuu parhaiten kohdalle. Olen huomannut, että esimerkiksi Plantagenin 5,90 euron ruusukimppu säilyy paljon terhakkaampana pidempään kuin monen varsinaisen kukkakaupan kimput. Leikkokukissa suosin tiettyjä lajikkeita, jotka säilyvät mahdollisimman pitkään hyvänä: ruusut, liljat ja neilikat ovat tosi kestäviä ja edellä mainituista paikoista niitä saa hyvin edullisesti.

Viihde
En osta juuri koskaan kirjoja tai leffoja. Luen kuitenkin paljon ja hyödynnän siihen upeaa kirjastolaitostamme. Harvaan kirjaan tekee mieli palata uudelleen ainakaan ihan heti ja sen vuoksi olisi hullua ostaa kirja itselle, pahimmillaan vain kirjakaapin täytteeksi. Olen Netflix-tilaaja jo ties kuinka monetta vuotta ja sen lisäksi en tohtisi muita vastaavia palveluita ostaa. Välillä tuntuu, että kaikkea kiinnostavaa ei ehdi edes Netflixistä katsoa, joten se riittää. Uusia leffoja en osta koskaan esim. Pleikkarikaupasta, vaan odotan kiltisti, että ne tulevat tuonne Netflixiin. Tai wanhaan kunnon telkkariin.

Onko teillä samoja panostuksen tai pihistyksen kohteita?SHARE:

2 comments

  1. Vinkki: Lidlistä saa yllättävänkin hyviä ja kestäviä leikkokukkia!

    ReplyDelete
  2. Meillä panostetaan matkailuun myös, samoin kenkiin mutta myös vaatteisiin. Tosin katson ensin kirpparilta ja mietin todella tarkkaan tarttenko jos uutena ostan. Panostan laatuun ja materiaaliin, en merkkiin ja sitä kautta hintaan.

    Ruoka on meillä kaksipiippuinen juttu: Panostan laatuun, mutta teen satokausikalenterin mukaan ruokia myös. Ei myöskään juurikaan käydä ulkona syömässä, joka kai monelle on pihistämistä?

    Ihanaa Juhannusviikkoa!

    ReplyDelete

Kiitos kommentistasi, piristit sillä päivääni!
Thank you for your comment, it made my day!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger templates by pipdig