September 11, 2019

SYYSPUKEUTUMISEN KULMAKIVET


Syksy ja syksyvaatteet, ihan parasta! Nyt on aika kaivaa paksut neuleet ja villakangastakit sekä ihanat, syvät värit esiin naftaliinista ja fiilistellä taas koittavaa ruska-aikaa myös pukeutumisen osalta. Tänä syksynä parhaita juttuja tulevan olemaan seuraavat jutut.

Ruskea, punainen ja tiili. Beigen, harmaan ja mustan rinnalle on saatu paljon upeita ruskeapohjaisia sävyjä ja ne sopivat monelle vaalealle suomalaiselle todella hyvin, sillä syvät sävyt herättävät silmiin, ihoon ja hiuksiin hehkua. Punainen eri sävyissä, etenkin hieman murrettuna mutta toki myös hehkuvan on ihan ehdoton syksyn väriloistoon.


Kevyet paitapuserot. Ne sopivat hyvin sikarimallisten housujen tai farkkujenkin kanssa työpukeutumiseen ja lämpöä saa neuletakilla tarvittaessa. Tänä syksynä valitsen sekä suosikkejani eli mustia paitapuseroita mutta myös konjakinruskeaa ja beigeä. Ehkä jopa valkoista.

Pitkät takit. Tänä syksynä ja talvena takit ovat pitkiä, vähintään polven alle mutta mielellään pohkeeseen ulottuvia. Ja mikäs sen parempi lämmike kylmänä syyspäivänä kuin pitkä ja paksu villakangastakki. Kuosina voi yksivärisen rinnalla olla reilutkin kuviot, kuten ruudut ja raidat sekä graafiset kuviot.


Luonnonvillaneuleet. Kunnollinen ja laadukas neule kestää vuodesta toiseen ja syksyn tullen on aina ihana ottaa ne taas käyttöön. Villasekoitteet kestävät käyttöä ja pesua melkein parhaiten ja omat neulesuosikkini olen löytänyt aikojen saatossa H&M:lta ja &Other Storiesilta. Ei siis tarvitse edes maksaa mansikoita, kunhan vain kurkkaa pesulapun materiaaliselosteen läpi.

Pitkähihaiset midimekot. Nuo olivat jo viime syksynä trendien kärkikahinoissa ja sitä ne ovat edelleen. Pitkähihaiset midimekot ovat suht lämpimiä, erittäin huolitellun näköisiä ja niitä pystyy hyödyntämään kerrospukeutumisessa. Ihan loistava vaate arkeen ja oikein asustettuna juhlaankin.

Paperipussihousut. Kesän jälkiaalloissa kaikenlaiset korkeavyötäröiset ja paperipussimalliset housut ovat myös syksypukeutumisen kulmakiviä. Niitä voi yhdistellä niin paitapuseroiden kuin neuleidenkin kanssa ja kengiksi sopivat nilkkurit, tennarit tai korkkarit. Korkeavyötäröiset housut ovat usein ryhdikkäät ja huolitellun näköiset.


Omalla ostoslistallani on syksyä varten sekä matalat nilkkurit että kunnon talvisaappaat, joissa pitäisi olla lämmin vuori ja pitävä pohja. Myös jokin laadukas villakangastakki olisi kiva lisä syys- ja talvigarderobiini. Kumpienkin, kenkien ja takkien ostaminen on kyllä jokseenkin tympeää puuhaa mutta jos nyt kerrankin löytyisi helpomman kautta hyvät. Onko teillä jotain hankintoja suunnitteilla syksyä tai talvea varten?
SHARE:

1 comment

  1. Mulla on menossa vaatekaapin inventaario tällä hetkellä, täytyy oikeasti miettiä mille on tarve. Se, mille ei ole tarve on takit. Ostin viime talvena kauniin polvimittaisen takin Ted Bakerilta ja sillä olen ajatellut meneväni vielä monta vuotta. Kaipaisin jotain midimittaista hametta tai mekkoa ehkä, mutta pitää selvittää ensin mitä kaapissa ihan oikeasti on ja mitä sinne kannattaa ostaa. Käytännössä siis menee varmaan lokakuulle että pääsen niin pitkälle suunnitelman kanssa. Nykyisillä pärjää, yksi tai kaksi lisää olisi lähinnä kiva lisä.

    ReplyDelete

Kiitos kommentistasi, piristit sillä päivääni!
Thank you for your comment, it made my day!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger templates by pipdig