December 4, 2019

KUUKAUDEN MENOT / MARRASKUU
Marraskuu on monessa mielessä jännä kuukausi. Ainakin omalla alallani se on kiireistä aikaa eikä mihinkään ylimääräiseen riitä resursseja mutta samalla kuitenkin kaipaa jotain piristystä arkeen. Tällä kertaa se näkyi myös kuukauden budjetissa, sillä siihen sisältyi niin kampaajakäynti kuin joululahjojen hankintaa sekä muutama uusi olosuhteiden pakottama vaatehankinta itselle ja pari date nightia. Muuten kulut pysyivät taas kivan maltillisina mutta kokonaisuus tietysti ratkaisee. Katsotaas!

Ruokakauppa 265e
Työsyömiset 53e
Bussilippu 88
Kampaaja 142e
Kahvila 4 e
Viihde ja menot 9e
Apteekki 22e
Vaatteet 88e
Hankintoja kotiin + kodin siivous 75e
Kosmetiikka 64,50e
Joululahjat 70e
Yhteensä 881 euroa

Linkit aiempiin kuukauden menot -postauksiin
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu

Huhhuh, aikamoinen summa. Tämän seurannan ansiosta tiedän nyt melko tarkkaan, paljonko osaltani menee meidän taloudessa ruokaostoksiin rahaa ja paljonko käytän omiin työruokiini. Seurannan vuoksi olen kiinnittänyt tosi paljon huomiota monitoimisiin tuotteisiin esim. siivotessa ja useat kodin hankinnat teen käytettynä. Näistä kirjoittelen lisää myöhemmin. Bussilippu oli tällä kertaa normaalia kalliimpi, sillä ostin kerralla myös joulukuun osuuden aina lomaan saakka.

Hyödynsin aivan kuukauden lopussa Black Friday -tarjouksia niin, että ostin muutaman joululahjan sekä normaalisti melko hintavaa vakkarishampootamme (Evon The Therapist, ihan parasta ikinä!) hippasen isomman erän kerralla. Säästöä tuli noin 50 % kaikesta, mikä on näin iljettävän ylikaupallisen maailmanlaajuisen kampanjan aikana mielestäni ihan hyväksyttävää, kun hankin vain ne asiat, joita muutenkin olisin ostanut. Turhan roinan ostamista vältän ympäri vuoden, joten moiset kampanjat muka-houkutuksineen eivät tee poikkeusta. Vai olinko ainoa, joka huomasi monen kaupan nostaneen alkuperäisiä hintojaan ennen noita tarjouspäiviä, jotta alennetut hinnat näyttivät houkuttelevammilta? Tai tiettyjen huonekaluliikkeiden pyörittävän niitä iän ikuisia synttäri-hintojaan sadannen kerran vuoden aikana? Hintatietoisuus on aina kaiken a ja o tällaisten hulabaloo-päivien aikana. Selkeät OVH:t ja prosenttialennukset ovat mielestäni parhaita.

Mites joulukuussa sitten? Pari lahjaa aion vielä ostaa ja lääkärikäyntiin on taas varattava sievoinen summa. Muuten yritän nipistää joululomaan saakka kaikissa arkimenoissa, katsotaan kuinka käy! Säästöön on tarkoitus saada vielä sievoinen summa tämän vuoden puolella ja senkin toteutuminen jää nähtäväksi. Onko teillä tapana säästää rahaa joka kuukausi ja jos, mihin?

SHARE:

No comments

Post a Comment

Kiitos kommentistasi, piristit sillä päivääni!
Thank you for your comment, it made my day!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger templates by pipdig