January 12, 2020

BASIC WINTER LOOK / RASKAUS Q&A


Kyselin ennen joulua Instan puolella, josko teillä olisi minulle raskauteen liittyviä kysymyksiä ja kokosin saamani kyssärit vastauksineen tähän. Postausta kuvittaa rento asu viime viikonlopulta, kun kävimme tsekkailemassa vaunuja ja muuta isompaa tarviketta. Asua featuroi kaksi tämän hetken lempiasiaani: vauvamaha ja iso kofeiiniton latte.


Millaisia raskausoireita sinulla on ollut?
Varmaankin monenlaisia mutta klassisimpana on mielessä alkuraskauden pahoinvointi, joka oli seuranani aamusta iltaan noin 5-6 viikkoa, kunnes häipyi. Se oli aika kamalaa, sillä en pystynyt tekemään mitään ylimääräistä. Sain juuri ja juuri itseni töihin ja siitä taas kotiin, suoraan makuuasentoon. Oloa pahensi jatkuva nälkä ja jouduin syömään syömisen aiheuttamasta ällötyksestä huolimatta todella paljon enemmän kuin normaalisti, jotta pahoinvointi ei pahenisi ja painokin nousi vain joitain satoja grammoja ensimmäisten kuukausien aikana. Onneksi tuo nälkäkin helpotti ja nyt sen jälkeen olen pystynyt syömään ihan normaalisti. Muita oireita on ollut lähinnä alun raskas väsymys ja tällä hetkellä raskas olo, hah. Muuten voin oikein hyvin!

Mikä on ollut parasta? Mikä pahinta?
Parasta on ollut koko raskaus kaikkine piirteineen. Olen nauttinut siitä joka päivä, se tuntuu niin ihmeelliseltä. Yksittäisenä asiana parasta ovat olleet ehdottomasti liikkeet ja potkut, joita olen tuntenut päivittäin jo viikolta 15 saakka. En olisi ikinä osannut arvatakaan, miten suuri merkitys niillä on. Pahinta on varmaan yleisesti ottaen kaikenlaiset pelot.

Onko ollut himoja johonkin tiettyyn ruokaan? Millaista ruokavaliota olet noudattanut?
Eipä oikeastaan. Makeaa en fiilistele kovasti muutenkaan mutta kaikki suolaiset ruuat ovat maistuneet erityisen hyvältä. Olen syönyt pääasiassa itselaitettua ruokaa alusta saakka tiukkojen ruokarajoitusten vuoksi ja pyrin syömään mahdollisimman puhdasta, vähäsokerista ja terveellistä ruokaa.

Vinkkejä, mistä löytyy kivoja odotusajan vaatteita?
Jaa-a, en valitettavasti osaa sanoa. Suurin osa odotusajan vaatteista ei ole aivan minun mieleeni, joten siksi olen halunnut skipata ne suosiolla. Ainoastaan mukavat äitiyshousut ovat must (H&M) ja näin talvella takki, joka menee kiinni. Muuten hyviä ratkaisuja ovat normaalimallistojen neulemekot ja rennon malliset neuleet.
Tiedättekö vauvan sukupuolen ja onko nimi jo valmiina?
Tiedämme ja nimiä on muutama, joista pidämme. Katsotaan, miltä pikkukaveri näyttää ja sen mukaan mietitään sitten lopullinen nimi syntymän jälkeen. Ainakin toinen nimistä tulee näillä näkymin minun suvustani ja sitä suunnittelin lapsoselleni nimeksi jo silloin, kun itse olin lapsi.

Mitä hankintoja olette tehneet ja otatteko äitiyspakkauksen?
Lähinnä vaatteita, joitain tarvikkeita olen kirppishaukkaillut ja nyt tilattiin yhdistelmävaunu-turvakaukalosetti. Äitiyspakkauksen kuosit ja mallit eivät ole ihan mieleeni mutta otimme sen, koska sen ajatus ja historia ovat kertakaikkisen viehättävät.

Millaisia elämäntapamuutoksia olet joutunut tekemään raskauden vuoksi?
Tällä hetkellä massiivisin muutos on ehdottomasti se, että tästä ikuisuusharppojasta on kuoriutunut melkoisen hidas mummokävelijä ja muutenkin liikerata on hillitympi ja liikkeet hitaampia. Se tuntuu todella "ei-minulta" mutta ehkä se tekee henkisestikin ihan hyvää konkreettisesti hidastaa. Muuta ei tule mieleen, mitä nyt muutama lempiruoka on pannassa.

Mitä ajatuksia synnytyksestä?
Pelokkaat ja toisaalta neutraalit. En tiedä, mitä odottaa ja toisaalta en halua kuulla kauhutarinoita enkä mitään liian siloiteltujakaan, mieluiten ihan faktoja vain. Se ei ole minun käsissäni, joten koitan olla suunnittelematta ja pelkäämättä etukäteen.Meinaatteko matkustella vauvan kanssa?
Tuskin ainakaan ulkomaille heti. Tässä uudessa elämässä on ihan tarpeeksi seikkailua hetkeen.

Miltä äitiyteen valmistautuminen tuntuu?
En koe, että se vaatii valmistautumista aktiivisesti, vaan luonto tuntuu hoitavan homman tehokkaasti, mitä nyt omia tunteita ja tuntemuksiani kuuntelen. Sehän tästä ihmeellistä tekeekin. Moni käsitys on jo heittänyt kuperkeikkaa pääni sisällä ja ajattelen asioista aivan eri tavalla kuin ennen raskautta. Sillä tavoin valmistautuminen tuntuu todella ihanalta ja nimenomaan luontevalta.

Onko siellä lukijoiden joukossa vanhempia? Millaisia ajatuksia tai vinkkejä teillä olisi ensikertalaiselle?
SHARE:

2 comments

 1. Itse sain hyvän neuvon raskausaikana jota noudatin ja olen siitä ollut tyytyväinen: Tavaraa ehtii ostaa myös vauvan kanssa.

  Olen juuri niitä äitejä jotka raskaana olisi ostanut kaiken ja vähän päälle valmiiksi mutta pidin työkaverin viisaan neuvon mielessäni. Ostin tottakai valmiiksi mutta en kaikkea ja hyvä niin, meillä mm vasta kolmas tuttipullomalli kelpasi lapselle ja tutit eivät ollenkaan. Vaikka mieli tekisi ostaa kaiken maailman asiat niin joskus jäitä hattuun on hyvä asia.

  Toinen saamani hyvä neuvo jonka olen antanut eteenpäin on: nauti vauvasta ❤️ Hän on vastasyntynyt vain hetken, ei ole pakko mennä kotoa mihinkään, saa ihastella pientä uutta ihmistä ihan rauhassa. Myös ilman vieraita. Uusi elämä on aina ihme.

  Ja kolmas, vähän taas käytännöllisempi vinkki: koskaan ei ole liikaa puklurättejä. Se pesurumba on ihan valtava niiden kanssa, kuivausrumpu pelasti meillä tilanteen. Silti olin onnellinen että niitä rättejä oli niin monta.

  Ihanaa raskautta ❤️ On se ihmeellistä aikaa.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos, Satu! Aivan ihania vinkkejä. Tunnistan tuon kaikkeen varautumisen etukäteen. Varsinkin kun ei ole mitään käsitystä, millaista vauva-arki tulee olemaan, tuntuu "fiksulta" varautua kaikkeen. Vaikka ei se varmaan niin ole. Toinen vinkkisi on kyllä sellainen, että pitäisi ihan laittaa huoneentauluksi, hah. Näin on aikomus tehdä ja onneksi ollaan niin kotihiiriä, että varmaan sopii hyvin tuollainen täyskeskittyminen pikkuiseen omissa nurkissa. Ja hyvä tipsi tuo rättiasia, niitä kun ei nyt ole äitiyspakkauksessakaan, joten listalla on metsästää näitä jostain vino pino. Kiitos ❤️

   Delete

Kiitos kommentistasi, piristit sillä päivääni!
Thank you for your comment, it made my day!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger templates by pipdig