January 16, 2020

KAUNIIT KYNNET KOTONA / LUONNONKOSMETIIKKA


Jätin syksyllä kynsien geelilakkaushuollot sikseen, sillä en halunnut turhaan hengitellä kynsistudion myrkkyjä ja toisaalta koin, että ehkä nyt on hyvä aika olla tovi ilman koko geelilakkauksia. Olen aina pitänyt huoliteltuja kätösiä tärkeänä mutta nyt olin pidemmän aikaa ihan paljailla kynsillä ja ei se identiteetti ja maailma siitä murtunut. Haluan kuitenkin edes joskus hiukan panostaa manikyyriin ja sain sopivasti luonnonkosmetiikkamerkki Boholta muutamat kynsilakat testiin. Näistä on karsittu turhat myrkyt ja ne ovat 7Free ja 8Free -lakkoja, tarkoittaen, että ne eivät sisällä mm. tolueeneja, formaldehydia, ftalaatteja, hartsia ym.


Oma suosikkisävyni on tummanpuhuva Mystic, joka on 8Free ja jossa on runsas pigmentti. Nämä lakat kuivuvat nopeasti ja näyttävät hyvältä. Geelilakkauksiin tottuneena toivoisin pidempää kestävyyttä ihan kaikilta kynsilakoilta mutta eiväthän ne voisikaan päästä samoihin mittoihin uv-kovetteisten lakkojen kanssa, joten nämä ovat ihan kelpo kamaa.Näin talviaikaan käteni ja etenkin kynsinauhani kärsivät ihan tolkuttomasta kuivuudesta ja tässäkin suosin mielelläni luonnonkosmetiikkaa. Beauty Gardenin paksu kehäkukkavoide on ihan lempituote käsien kosteuttamiseen ja sillä olen saanut estettyä kynsinauhojen repeilyn ja -tikkujen muodostumisen. Ihan parasta tällaisena kautena, kun koko ajan tulee kuitenkin pestyä käsiä ja jonkin verran käytettyä jopa tehokkaasti kuivattavaa käsidesiä.


Kynsilakan poistoon käytän luonnonkosmetiikkamerkki Santen kynsilakanpoistoainetta, joka ajaa asiansa mutta ei ole tehokkaimmasta päästä, onneksi. Pidän kynnet hyvin lyhyinä ja mahdollisimman siisteinä ja näin saan tällaisen vähän turvallisemman ja edullisemman kotimanikyyrinkin näyttämään todella kivalta.
SHARE:

1 comment

  1. Pidän kynsien lakkaamisesta ja kynsilakoista, mutta valitettavasti en voi omia kynsiäni lakata työni takia. Ura vaatii näköjään uhrauksia myös kauneuden saralla. :D

    ReplyDelete

Kiitos kommentistasi, piristit sillä päivääni!
Thank you for your comment, it made my day!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger templates by pipdig