January 5, 2020

KUUKAUDEN MENOT / JOULUKUUVuosi, kuukausi ja vuosikymmenkin on nyt vaihtunut ja talouskirjanpidon kannalta on hyvä tässä vaiheessa kurkata, kuinka joulukuussa tuli törsättyä. Ja törsättyä tuli, vakaista aikomuksista huolimatta. Kävimme alkukuusta rakenneultrassa ja saimme kuulla, että pikkuisellamme on kaikki hyvin. Sen myötä uskalsin tehdä vähän hankintoja ja H&M:n aleista löytyi paljon mieluisia minikokoisia vaatteita ja muutaman hankinnan tein käytetyiltä markkinoiltakin. Katsotaas, mitä kuukausi kaikkinensa kustansi!

Joulukuun menot
Ruokakauppa 360€
Työsyömiset 20€
Kahvila 12€
Apteekki 16€
Vaatteet 100€
Koti (siivous, sisustus ym.) 135€
Joululahjat 200€
Lääkäri 150€
Kukat 11€
Ulkonasyönti 13€
Hankinnat vauvaa varten 161€
Yhteensä 1177 €

Linkit aiempiin kuukauden menot -postauksiin
Marraskuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu

Koen, että joulukuun menoissa ei ole mitään turhaa, vaikka summa on aika hurja verrattuna syksyn muihin verrokkijaksoihin. Jouduin ostamaan itselleni muutamia vaatteita rikkoutuneiden tilalle sekä puristamattomia kotivaatteita ja ostin myös toppatakin, joka sopii lopputalveksi kasvavan mahan kanssa mutta myös muulloin ihan tavallisena talvitakkina. Ruokaan meni normaalia enemmän rahaa erinäisten juhlapyhien ja kestitysten vuoksi mutta sitä kompensoi vähäiset työruokailukustannukset. Kävin hampaiden puhdistuksessa, joka oli arvokasta lystiä. Uusin kodin siivoustarvikkeita ekologisiin ja myrkyttömiin sekä pääsimme välipäivinä vihdoin eroon kuljetus- ja huolintapalvelun avulla jo toista vuotta sitten rikkoutuneesta pyykinkuivausrummusta, sievää hintaa vastaan toki. Ostimme myös erittäin edullisen mutta todella kivan maton eteiseen ja näin ollen kotikustannukset olivat hiukan normaalia korkeammat.

Alkuvuoden aikana on tiedossa isompia menoja jälleen hankintojen vuoksi. Vaunut, turvakaukalo, sänky yms. on hankittava ja sen vuoksi täytyy muita kuluja hiukan sommitella tarkemmin. Onneksi kuitenkin pääsin säästösuunnitelmassani tavoitteeseen vuoden lopussa ja sekös lämmittää mieltä. Toinen ilahduttava asia on se, että saamme asuntolainan maksettua pois ennen laskettua aikaa. Tarkoitus on myös käydä hiukan kaappeja läpi ja myydä tarpeetonta tavaraa pois, jotta saadaan tilaa ja muutenkin paikat hyvään järjestykseen.
SHARE:

No comments

Post a Comment

Kiitos kommentistasi, piristit sillä päivääni!
Thank you for your comment, it made my day!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger templates by pipdig