February 12, 2020

RASKAUSAJAN KOSMETIIKKA / MITÄ KÄYTÄN JA MITÄ VÄLTTELEN?


Raskausajan kosmetiikan käytöstä on paljon erilaisia mielipiteitä ja näkemyksiä sekä tutkimuksia. Ei tarvitse kovinkaan kummoisesti googlettaa, kun saa eteensä lukuisia keskustelupalstoja, asiantuntijahaastatteluja ja muuta, joiden pohjalta jokainen tekee omat päätöksensä siitä, mikä oma suhtautuminen asiaan on. Omalla kohdallani tämä ei vaatinut juurikaan muutoksia, sillä käytän normaalistikin lähinnä luonnonkosmetiikkaa ja sitäkin melko vähän.


Hiuksissa en ole käyttänyt mitään muuta kuin shampoota ja hoitoainetta sekä erilaisia tehohoitoja. Omat suosikkini ovat Evon sekä Noughtyn, jotka kumpikin ovat hyvin vähän-pahiksisia inci-listoiltaan eivätkä sisällä niitä ainesosia, joita eniten tämän aiheen tiimoilta kritisoidaan. Suihkutettavia tuotteita tai ylipäätään muotoilutuotteita en ole käyttänyt lainkaan. 

Myös meikkituotteissa suosin kevyitä ratkaisuja: käytän 100% luonnonmukaista mineraalimeikkipohjaa sekä poskipunia ja Lily Lolon silmämeikkipalettia ja huulikiiltoja, näistä kirjoittelin enemmän täällä. Nyt vaihdoin myös satunnaisesti käyttämäni ripsarin luonnonkosmetiikkaan, kun tutustuin Bohon ylistettyyn Gipsy Volume -maskaraan, jolla saan haluamani tuuheat ripset. 

Kampaajalla kävin alkutalvesta ja ajattelin käydä vielä maaliskuussakin. Tyven värjäämistä en edes harkitsisi mutta minulle laitetaan vain balayage-raitoja, jolloin aineet eivät tule lähelle päänahkaa.


Päänvaivaksi muodostui yllättäen kynnet. Olin pitänyt kynsissäni uv-kovetteisia geelilakkauksia jo parin vuoden ajan ja vaikka niissä ei käsittääkseni ole esimerkiksi formaldehydia, en halunnut altistua kynsisalongin höyryille tai hengitellä huollon yhteydessä lakasta irtoavaa hiontapölyä. Niinpä ratkaisu oli luopua geelilakkauksista ja keksiä jotain muuta. Kirjoittelin jokin aika sitten ihanista Bohon kynsilakoista, joita olen käyttänyt nyt syksyn ja talven aikana muutamaan otteeseen mutta toisaalta olen myös alkanut olla semi-sinut paljaiden, lakkaamattomien kynsieni kanssa. Olen monesti kertonut, että kauniit ja hoidetut kynnet ovat yksi tärkeimmistä asioista, mitä tulee huoliteltuun olemukseen ja siksi tämä on ollut hiukan haastava juttu. Voisin olla ilman meikkiä tai laittamatta hiuksiani mutta kynnet... Niissä on vain jotain huoltamisen arvoista mielestäni.


Olen muutenkin kiinnittänyt huomiota esimerkiksi muoviin, jota tuntuu olevan vähän kaikkialla. Olen vältellyt muovisia juomapulloja ja kaikenlaista muutakin nestemäistä, mikä on pakattu muovipakkaukseen. En koe, että mitenkään hysterioisin, vaan koen mielekkääksi sen, että tällaisia valintoja on mahdollista tehdä.


SHARE:

No comments

Post a Comment

Kiitos kommentistasi, piristit sillä päivääni!
Thank you for your comment, it made my day!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger templates by pipdig