March 20, 2020

ÄITIYSLOMALLA


Hyvää perjantaita! Täällä ollaan äitiyslomailtu jo viikon verran ja suunnitelmissa oli vaikka mitä postauksia jo tälle ensimmäiselle viikolle, mutta jotenkin tämä uusi vallitseva valtakunnan kriisitilanne on vaikuttanut siihen, että eipä ole mikään hömppäaiheeni tuntunut jokseenkaan relevantinta. Olen myös ollut vieläkin vähän toipilaana taannoisesta lenssusta ja olen siksikin ottanut todella iisisti. Mitä nyt hieman siivoillut kotia suursiivoushengessä eli osasissa ja yksi juttu kerrallaan.

Ajattelin, että lomailuni starttaa kivasti viettämällä vielä tovin ihan omassa ylhäisessä seurassani ja käymällä leffassa, kampaajalla, tapaamalla ystäviä kahvittelujen tai ravintolakäyntien merkeissä mutta nyt jo kaupassa käynti on vähän jännittävämpää puuhaa. Olen siis pysynyt aika tehokkaasti sisätiloissa, nukkunut joka päivä useamman tunnin päikkäreitä ja syönyt. Olo on melko odottavainen (yllättäen), vaikka suoraan sanottuna hirvittää, mihin rajoitukset Naistenklinikan tai Espoon sairaalan käytännöissä vielä yltävät ennen kuin sinne päätyminen on meillä ajankohtaista. Vieraat ovat ainakin kiellettyjä, toivottavasti eivät kiellä puolison läsnäoloa synnytyssalissa. Eipä tässä oikein voi kuin elellä päivä kerrallaan ja pitää hermot kurissa.

Kaikesta huolimatta ihanaa alkavaa viikonloppua, muistakaa pitää itsestänne ja rakkaistanne huolta!
SHARE:

2 comments

 1. Täällä myös oltu äitiyslomalla jo kaksi viikkoa. Enpä ajatellut ennen äitiyslomaa, että joutuu eristäytymään näin paljon muusta maailmasta sillä minullakin oli suunnitelmissa käydä kampaajalla, kaupoilla, kahviloissa tapaamassa ystäviä jne. Noh, eipä voi oikein mitään. Tälläkin siivottu kaikki kodin nurkat kohta ja valmisteltu pikkuista varten. Vielä olisi muutamia asioita tilattava/ostettava ennen vauvan tuloa mutta en tiedä uskaltaako edes lasten/vauvakauppaan lähteä. Minun neuvolani Espoossa sanoi, että eivät voi laittaa synnytyssaliin kieltoa isälle, koska lapsi on yhtä paljon isän kuin äidin mutta ken tietää ehkä poikkeustilassa näin voisi kuitenkin käydä. Toivotaan kuitenkin parasta, että ei kävisi näin muuten onneksi on Facetime sun muut joita voi sitten käyttää pahimmassa tapauksessa...
  Tsemppiä tuleviin viikkoihin!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tsemppiä sinnekin! Mietin ihan samaa, muutama hankinta pitäisi vielä tehdä mutta kai ne on hoidettava näkemättä jostain verkkokaupasta. Sinänsä kotona oleilu ei haittaa tällaista kotihiirtä mutta kun moni suunniteltu juttu olisi ollut mahdollista hoitaa vielä kotvanen sitten jos olisi vain tiennyt mitä tuleman pitää. Nyt ne sitten jää tekemättä, kuten muutamat muutokset täällä kotona. Eikä sekään nyt niin haittaa.

   Kiva, että sanoivat neuvolassa noin, koska tuo on juuri se syy, miksi täysin terveen isän estäminen synnytykseen mukaan pääsyyn olisi hyvin epäreilua. Pakko vaan toivoa, etteivät järjestelyt kiristy tuosta. Eipä paljon enää synnytys itsessään pelota, kun pelottaa enemmän tuo yksin olo.

   Delete

Kiitos kommentistasi, piristit sillä päivääni!
Thank you for your comment, it made my day!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger templates by pipdig