July 29, 2020

PARASTA JUURI NYTHeinäkuun aikana parhaita juttuja ovat olleet kyllä monet aineettomat asiat: ulkona oleilu, lukeminen, perheen kanssa oleminen ja vauvan kasvun seuraaminen, useat erinomaiset yöunet, rauhalliset aamut ja yleisesti ottaen vaan todella hyvä olo. On ollut ihanaa olla kahdestaan vauvan kanssa, vaikka kaikkein parasta ovat viikonloput, jolloin saadaan olla miehen kanssa ympäri vuorokauden. Odotan kuitenkin, että meille muodostuu pikku hiljaa arkirytmi tyttöseni kanssa. Ihan hyvältä näyttää jo nyt.Yksi uusi tämän kuun löytö on e-kirjat. Kyllä, olen melkoinen mattimyöhänen tässäkin. Sain puhelinoperaattoriltani synttärilahjaksi yhden ilmaisen kirjan ja sen myötä olenkin ostellut jo useita sen jälkeen. En ole yhtään äänikirjojen ystävä (vaikken ole kokeillutkaan, heh), sillä pidän visuaalisesti lukemisesta todella paljon ja tuon kokeilukirjankin otin vain testattavakseni, sillä lukemiseen kuuluu olennaisesti se kirjan paino käsissä, lehdykoiden selailu ja sellainen kiireettömyyden fiilis. Nämähän jäävät pois e-kirjoissa mutta toisaalta tässä elämäntilanteessa paperisten sivujen selailu ei tule vain kysymykseen, kun vauva on suuren osan ajasta sylissä. Onkin ihana syventyä johonkin kivaan tarinaan aina vaikka hetkiseksi ja kirja kulkee koko ajan mukana. Erityisen kivaa ja näppärää tuo sähköisen kirjan lukeminen on puhelimen näytöltä, jos illan imetysmaraton venyy ja venyy. En tykkää asettaa puhelintani kovin lähelle lasta säteilyn vuoksi (terveisin Foliohattutäti), joten olen kokenut loistavaksi ratkaisuksi laittaa puhelin lentokonemodeen ja kirja auki. Saa antaa suosituksia hyvistä kirjoista, etenkin jännäreistä ja trillereistä!


Toinen yksittäinen juttu, mistä olen pitänyt tässä oikeastaan koko kesän aikana on meikittömyys. Olen meikannut juhannuksen jälkeen ainoastaan kerran, tyttäremme ristiäisiin ja silloinkin hyvin kevyesti, sillä sattui olemaan kesän kuumimpia päiviä. Olen niin tottunut jo kasvoihini ihan näin vaan, etten ole edes asukuvapäivinä viitsinyt panostaa meikkiin. Joskus vähemmän on enemmän ja iho voi todella hyvin!

Kävimme myös ensimmäistä kertaa "jossain" vauvan kanssa eli läheisen merenrantaravintolan ulkoterassilla nauttimassa kauniista kesäpäivästä ja tuosta meidän suosikkipaikastamme. Edellisestä kerrasta onkin kulunut jo vuoden verran aikaa. Vähän jännitti pieni pitstop kesken vaunulenkin, sillä vauvalle ei kelpaa tutti ja hän tykkää olla jossain määrin kovaääninen, jos herää vaunuissa kesken unien ja tylsistyy ja niinhän siinä tälläkin kertaa kävi. No, saipa nauttia sylissä meidän kanssamme maisemista ja tunnelmasta ensimmäistä kertaa. Toivottavasti päästään sinne vielä uudestaan elokuun aikana.

On ollut niin kivaa viettää kesää oikein luvan kanssa keskittyen vain hetkessä ja päivässä elämiseen, kiitos pikkuvauva-arjen. Monet sanoivat raskausaikanani, että lapsi syntyy niin kivaan aikaan, kun saa sitten viettää heti mukavan, kiireettömän kesän vauvakuplassa ja totta se on ollutkin. Havahduin vasta pari päivää sitten siihen, että nythän tosiaan on jo heinäkuun loppu. Suorastaan vähän harmittaakin, miten nopeasti päivät kuluvat vaikka olen niissä enemmän läsnä kuin varmaan koskaan elämäni aikana.

SHARE:

2 comments

  1. Kannattaa kokeilla niitä äänikirjojakin, niihin jää koukkuun. ;)
    Ellet ole vielä lukenut, suosittelemaan tarttumaan Clare Mackintoshin Annoin sinun mennä -teokseen.

    ReplyDelete

Kiitos kommentistasi, piristit sillä päivääni!
Thank you for your comment, it made my day!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger templates by pipdig