October 4, 2020

SYKSYN PARHAATMuutaman viime viikon aikana olen pysytellyt tarkoituksella ja toisaalta vahingossa erossa somesta ja Insta-päivityksetkin ovat jääneet. Yksinkertaisesti kaikki energia menee tällä hetkellä arjen pyörittämiseen, kun yöt unineen vaihtelevat suuresti (yksi herätys vs. 6 herätystä) ja välillä pyörin päivät aivan zombina ja toisina taas ainoastaan aika asettaa haasteita tekemiselle. Kuitenkin Instagram on siinä mielessä hankala, että sinne kun jää hetkeksi selailemaan feediä, onkin yhtäkkiä kulunut tunti. Siksi on ollut pakko jättää se oikeastaan kokonaan pois ja nämä vähäiset päivitykset olen tehnyt tänne blogiin, vanhan koulukunnan edustaja kun olen. Lukijoita täällä piisaa silti, kiitos kaikille, jotka käytte täällä aktiivisesti ja satunnaisesti, olette ihania!

Näin kiireenkin ja zombeilun keskellä on kivaa nauttia arjen pienistä jutuista, joista saa sopivana hetkenä yllättävän paljon voimaa. Tietenkään yöunia ei voi korvata kivalla asulla tai hyväntuoksuisella hajuvedellä, mutta mieltä ne piristävät. Tässä siis viime viikoilta muutama arjen suosikkijuttuni!

Hajuvesi
Syksyyn sopii täyteläiset, vähän pehmoista villapaita-asufiilistä luovat hajuvedet ja nyt kaivoin naftaliinista Elie Saabin Girl Of Now'n, joka on aina yhtä ihana kunhan välillä pitää siitä taukoa. Se muistuttaa myös ostohetkestä eli keväisestä Berliinin reissustamme pari vuotta sitten ja tuoksut ovatkin mahtavia muistojen herättäjiä. Hetkessä pääsee taas johonkin menneeseen hetkeen, jolloin juuri jotain tiettyä hajuvettä käytti.
 
Ruoka
Ruokaan on pakko panostaa, koska etenkin kiireisessä arjessa se saattaa jäädä ainoaksi nautintohetkeksi päivän aikana. Olen ottanut syksyn menuohjelmistoon taas bravuurini eli sienirisoton, myskikurpitsakeiton ja erilaiset lihapadat. Kunnon lohturuokaa mielen ja kehon ravinnoksi!
 
Ajanviete
Olen hehkuttanut jo aiemmin e-kirjoja mutta nyt olen aivan totaalikoukussa! Näitä saa normikoirjoista poiketen hyvin luettua hämärässä, mikä on vauvan kanssa erittäin hyvä ominaisuus. Olen ostellut jo varastoon monta hyvänkuuloista romaania ja voisin vaikka suositella muutamaa jo lukemaani psykologisten trillerien ystäville: 
 
-Nainen ikkunassa, A. J. Finn
-Edellinen asukas, J. P. Delaney
-Kun jää pettää alta, Camilla Grebe
-Annoin sinun mennä, Clare Mackintosh

Näistä ylläolevissa kaikissa on yllättäviä juonenkäänteitä, tarinat eivät ole tavanomaisia, kerronta loistavaa (etenkin A. J. Finn ja Clare Mackintosh). Listan viimeistä en ehkä suosittele herkille mutta olipahan todellisen piinaava trilleri. Nyt luvussa on samaiselta kirjailijalta teos Minä näen sinut, kiinnostavalta vaikuttaa sekin.
 
Sisustus
Olen laittanut tavaraa kiertoon ja koittanut saada kaikelle paikan ja kunnon järjestyksen kaappeihin. Tämä projekti on hidas toteuttaa ja koko ajan pitäisi hakea lisää jotain säilytyslaatikkoa tai muuta järjestelyvälinettä. Onneksi vaikein alue, eteisen kaapit, joissa on kaikkea ja ei kuitenkaan mitään, on nyt selätetty, jes! Vielä kun keittiöön saisi kunnon tolkun, joka ostaisi myynnissä olevat Tsaikat ja Arabian ylimääräiset mukit, saisi kunnolla tilaa muun muassa vauvan astioille ja muutamalle purkkisoseelle, joita olen ostanut jos sadat pienet pakkaseen itse tekemäni soseannokset loppuvat huomaamatta.
 
Vauva
En tiedä mitä on tapahtunut, mutta nyt viisikuinen vauvani on petrannut valtavasti päiväunien suhteen. Ihan yks kaks vain hän kasvoi (hello ensimmäiset hampaat ja kiinteät ruoat) monessa suhteessa ja unen tarve kasvoi samalla. Ennen hän nukkui päivisin vain liikkuvissa vaunuissa ja sylissäni, nyt menee jo oma sänky ja vaunut eteisessä. Muutenkin hänen kanssaan on ihana olla ja puuhastella, kun vuorovaikutus kasvaa päivä päivältä ja hänestä on kuoriutumassa todella veikeä hassuttelija metkuineen ja ah, niin ihanine hymyineen. Aivan ihanaa fiilistellä myös syksyä oman lapsen kanssa! Kasvu kuitenkin näkyy yöunissa, kuten jo mainitsinkin ja hän selkeästi näkee enemmän varsinaisia unia, jotka saavat osaltaan hänet hieman levottomammaksi ja heräilemään useammin. Toivottavasti tämä on nopeasti ohi menevä vaihe, on melkoisesti koko perheen voimavaroja verottavaa valvoa öisin.
SHARE:

No comments

Post a Comment

Kiitos kommentistasi, piristit sillä päivääni!
Thank you for your comment, it made my day!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger templates by pipdig