November 22, 2020

NOVEMBER MOOD

Marraskuu on ollut oivallista aikaa talviseen tunnelmointiin ja pieniin juhliin perheen kesken. Vietimme tosiaan ensimmäistä isänpäivää taannoin ja mieheni sai toivoa mieleisensä kakun. Tekaisin hänelle gluteenittoman täytekakun ja vaikka kyseisen herkkulajin suuri fani olenkin, olen aivan sysisurkea koristeluhommissa. En tajua, miten jotkut saavat muutamalla harkitulla ranneliikkeellä koristeltua kakun kuin kakun taidokkaasti ja niin, että lopputulos on sekä herkullisen että viimeistellyn näköinen. Maku toki ratkaisee mutta onhan kaunis annos osa sitä makua, eikö vain? Päädyin siis heittämään kermavaahdon päälle kotimaisia vadelmia, suklaasta rouhittuja suiruloita sekä muutaman macaron-leivoksen. Ei ehkä vielä ole asiaa Koko Suomi leipoo -kisaan mutta ainakin kakku oli päällisineen erittäin hyvänmakuista!

 


Vauveli kasvaa koko ajan ja jatkuvasti saa laittaa pieneksi menneitä vaatteita syrjään. Tyttöseni garderobi koostuu pitkälti samoista neutraaleista ja yhteensopivista sävyistä kuin omani, hieman ehkä murrettua roosaa ja vaaleanpunaista mukana on mutta parhaita sävyjä ovat ehdottomasti viininpunainen, vanha roosa, beige ja harmaan eri sävyt. Ne sopivat parhaiten pikkuisen piirteitä korostamaan. Olen jossain vaatesöpöstely-päissäni hankkinut ihan liian monta neulepaitaa, vaikka tosielämässä käytännöllisiä bodeja ei voita mikään. Harmittavan vähän löytyy laadukkaita ja kivoja kuviottomia bodeja ja koska tässä maailmantilassa en todellakaan kiertele kauppoja, niin saanpas tyytyä niihin muutamiin, jotka olen aikojen saatossa verkkokaupoista löytänyt.


Sitten hieman kuulumisia laukkurintamalta. Olen kovasti harkinnut tämän Guccin Dionysus-laukun myyntiä, vaikka se on ollut aivan superkiva ja käytännöllinen. Nyt kuitenkin kaikki pelkästään olalla kannettavat laukut ovat jääneet pölyttymään hyllylle, kun aina vauvan kanssa liikkuessa on pakko pitää kädet vapaina ja laukkujen pitää mennä näppärästi olan yli. Jos siis jotakuta kiinnostaa tämä, saa laittaa viestiä sähköpostitse tai vaikka Instan diressä. 

Ja toinen ajankohtainen laukku-juttu, nimittäin uusi Louis Vuittonin Pochette Metis. Vanhassa Metiksessäni, vuoden 2015 mallissa oli tyyppivika, joka ei pitkään haitannut minua mutta lopulta pelkäsin, että sitä ei saa korjattua ja laukun arvo tippuu merkittävästi. Niinpä se on nyt korvattu aivan uunituoreella versiolla ja laukku näppärine malleineen on juuri sitä, mitä tarvitsen tällä hetkellä ja mitä edellä kuvasin: kädet saa vapaiksi ja laukun yli olan. Laukku on muutenkin erittäin käytännöllinen, sillä sisään mahtuu melko paljon tavaraa (jopa vauvan vaihtokamppeita). Loistava mom bag siis!
 

Arkena päivän parhaita hetkiä on ehdottomasti se, kun saan vauvan aamupäivän päiväunille yleensä hauskan ja touhukkaan aamun jälkeen ja keitän itselleni kahvit, vedän lämpimän villaviltin jalkojeni päälle ja syvennyt ihka oikeaan kirjaan, en vain e-kirjaan. Tämä on uusi juttu, jonka olen aloittanut sen myötä, kun päivät ovat rutinoituneet aikataulunsa puolesta ja jaksan tehdä muutakin kuin maata silmät kiinni peiton alla sen aikaa, kun tytär uinuu päiväuniaan. Usein aamukahvi on hätäinen hörpintä viileää sufeeta mutta tässä kohtaa nautin kahvin kuumana ja mustana - ja hitaasti. Ihanaa arjen luksusta!


SHARE:

1 comment

 1. Tästä postauksesta tuli niin ihana ja lämmin fiilis!<3
  Täällä olen ollut jo ihan joulufiiliksissä, ja kuusikin on jo kotona, heh!
  Blogiin laitoin myös vähän joululahjavinkkejä:
  http://www.lily.fi/blogit/kotona-kaupungissa

  Kivaa viikkoa!
  Ida Kotona kaupungissa -blogista

  ReplyDelete

Kiitos kommentistasi, piristit sillä päivääni!
Thank you for your comment, it made my day!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger templates by pipdig