June 26, 2019

KAUPUNKILOMA WIENISSÄ
Aloitimme kesäloman vaihtamalla maisemaa saman tien. Mietimme keväällä pitkään lomakohdetta ja lopulta päädyttiin hetken mielijohteesta Itävallan Wieniin. Ajatuksena oli, että siellä ei olisi niin kuuma kuin alkuperäisen suunnitelman mukaisessa kohteessa Italiassa ja halusimme kuitenkin mennä johonkin sellaiseen paikkaan, jossa emme aiemmin ole käyneet. Kun vielä ynnättiin päälle hieman pariisilaishenkinen atmosfääri, lyhyehköt lennot ja kompakti kaupunkialue, oli valinta helppo.


Valinta osoittautui oikein hyväksi! Wien on erittäin siisti, rauhallinen ja rento kaupunki ja kaikki keskeiset paikat ovat kävelymatkan päässä. Tai no, riippuu ihmisestä mutta runsaaseen käppäilyyn tottuneille näin on. Minulla taisi joka päivä tulla 10000 askeleen määrä täyteen jo puolen päivän aikaan, joten kävely oli pop. Matka kentältä keskustaan ja reissun lopuksi takaisin kävi todella helposti ja nopeasti paikallisjunalla. Majoituimme aivan ydinkeskustaan ja sitä suosittelen muillekin Wieniin matkaaville.


Ravintoloita kaupunki tarjoaa pilvin pimein ja valinnanvaikeus oli edessä joka kerta, kun ruokaa, kahvia tai muuta virvoketta sielu vaati. Kahvilat ja ravintolat ovat melko lailla Helsingin hinnoissa, ehkä jopa hiukan kalliimpiakin ja kahvikupposesta saattaa joutua maksamaan jopa 5 euroa. Kahvinarkkeina päädyimme pariinkin otteeseen Starbucksiin, sillä heidän kahvinsa olivat hintatasoltaan ja kokonsa puolesta järkevämpi vaihtoehto fiinimpien yhden suullisen kuppeihin verrattuna. Niitäkin toki meni ja kahviloista ihastuttavimmaksi ja valikoimiltaan huipuksi osoittautui Aida. Kannattaa ehdottomasti käydä, ainakin sen tarjoama cappuccino oli yksi parhaista makuelämyksistäni Wienissä.


Wienin keskusta on sanalla sanoen upea. Ihan sama minne katsoo, on edessä kaunista arkkitehtuuria, tunnelmallisia kujia ja näyttäviä puistoja. Aivan ytimessä on paljon rauhallisia katuja, joissa ei ole autoväyliä lainkaan ja sellainen saa helposti mielen seesteiseksi. Matkan tarkoituksena oli tosiaan nollata stressiä, syödä hyvin, nauttia yhteisestä ajasta ja uudesta kaupungista mutta myös tutustua paikalliseen musiikkitarjontaan, joka on yksi Wienin must-jutuista. Kävimme paikallisen jazz-festivaalin innoittamina ihan loistavalla Porgy & Bess -jazz-klubilla viettämässä yhden illan ja toisella kertaa olimme kuuntelemassa pientä sello-viulukonserttia samaisessa paikassa. 


Majoituimme Radisson Blu Style -hotelliin, joka on vanhassa kaupungissa niin keskeisellä paikalla, ettei sitä voi olla suosittelematta! Hotelli oli muutenkin erittäin hyvä ja aamiainen oli poikkeuksellisen tasokas. Huone oli suuri ja ikkunat olivat rauhalliselle sivukadulle. Lähellä oli muiden muassa Hofburgin palatsi ja Espanjalainen ratsastuskoulu sekä upea keskusta lukuisine putiikkeineen. Samassa korttelissa on niin Chanelin, Diorin kuin Vuittonin ja Saint Laurentin liikkeet, ja vaikka en reissussa sen kummemmin shoppaillut, tuli yhdestä noista yksi laukkuhankinta tehtyä.

Kaiken kaikkiaan reissu oli erittäin onnistunut ja suosittelen todella lämpimästi Wieniä matkakohteeksi. Ja kyllä, kuumahan sielläkin oli, kuten taisi olla koko Euroopan alueella mutta se ei menoa haitannut. Wien on ehdottomasti yksi kauneimmista ja viehättävimmistä kaupungeista, joissa olen koskaan käynyt.
SHARE:

4 comments

 1. Paljonko majoitus keskustassa maksaa?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Noita hintoja voi katsella ajankohdasta riippuen vaikka Trivagosta tai Ebookersista, joista jälkimmäistä käytän aina meidän matkojen ostoon eli sieltä saa parhaat pakettihinnat lennoille ja majoitukselle. Wien Mittestä saa hyvin edullisestikin majoituksen eli alle 100 euron yö, mitä tuossa nopeasti katsoin. Tuo viiden tähden Radissonkin oli suhteellisen edullinen eli olisiko ollut aamiaisineen jotain 170 euroa per yö kahdelta.

   Delete
 2. Wien näyttää tosi upealta kaupungilta! Mulla on myös pitkään ollut listalla, että pitäisi jossain vaiheessa tehdä pidennetty viikonloppureissu :) Kiitos myös hotellivinkistä, näyttää Radissoniksi tosi hulppealta tuo huone!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Se on! Aivan ihana :) Radissonit ovat mielestäni aina melko hyviä ja tasokkaita mutta tämä oli ihan tosi upea. Marmorinen kylpyhuone ja pukeutumistila erikseen ja tosiaan aamiaisella sai tilata melkein mitä vain. Ja se sijainti on niin hyvä, ihan hiukan sivussa pahimmasta hälinästä mutta ytimessä kuitenkin. Ja paljon kivoja rafloja lähellä.

   Delete

Kiitos kommentistasi, piristit sillä päivääni!
Thank you for your comment, it made my day!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger templates by pipdig