August 25, 2019

RUFFLE SKIRT LOOK / MILLAINEN BLOGGAAJA OLEN?


Kirjoittelin keväällä hieman siitä, millainen olen some-verhon takana ja nyt halusin kirjoitella sen kääntöpuolesta eli siitä, millainen olen bloggaajana ja miten ylipäätään tätä hommaa teen. Suunnittelenko pitkälle etukäteen postauksia? Kuratoinko Instagram-feediäni? Teenkö asujen suhteen suunnitelmia? Kuka on kuvaajani? Miten valitsen kuvauspaikat? Kuinka paljon panostajan ajallisesti ja rahallisesti someen?


Millä fiiliksellä?
Okei, tämä on helppo. Blogi ja Insta ovat minulle leppoisia harrastuksia, joita toki teen mahdollisimman viimeistellysti mutta en mitenkään liikaa miettien, sopiiko jokin sisältö tai hetken mielijohteesta kirjoitettu postaus yleiseen teemaani eli muotiin. Jos haluan kirjoittaa hyvän salaattireseptin, ravintolavinkin, matkailutärpin tai mitä tahansa muuta, so be it. Rennoin rantein mennään.

Asujen ja postauksien suunnittelu
Olen luonteeltani todella suunnitelmallinen ja aina on to do -listat ja aikataulu-excelit hyvissä ajoin tulilla. Joskus suunnitelmat toteutuvat, usein eivät mutta se nyt ei haittaa. Koitan suunnitella postauksien kuvasisältöjä ja teemapostauksien aiheita aina yleensä kalenterikuukausi kerrallaan. Asuja suunnittelen niin, että yritän rakentaa sen jonkin tietyn jutun ympärille, oli se sitten takki, laukku tai vaikka hame. Niinpä asusuunnitelmassani, joka kulkee puhelimen muistiossa on yleensä seuraavanlainen lista:
asu 1: ruskea neule, beige hame
asu 2: beige villakangastakki, farkut, tennarit
asu 3: punainen hame ja tennarit

Sanottakoon, että useimmiten asusuunnitelmat eivät toteudu, vaan teen asun kuitenkin fiiliksen mukaan kuvauspäivänä. Listasta kuitenkin näen, mitä kivoja juttuja minulla on hihassani ja mitä aihioita on, jos äkkiseltään tulee menoa johon ja samalla mahdollisuus ottaa asukuvat. 

Asukuvien ottaminen
Voi kyllä, tuntuu välillä niin tajuttoman hölmöltä seisoa kuvattavana jossain kadunreunassa, kun ihmiset kulkevat ohi. Toisaalta tänä päivänä kuvataan enemmän kuin koskaan ennen, joten eiköhän tuo ole jo normi katukuvassa eikä herätä juurikaan ihmetystä. Mutta ihan oikeasti välillä hävettää, naurattaa ja tuntuu, että onko tämä nyt ihan järkevän ihmisen puuhaa. Mutta onhan se hauskaa ja lisäksi itse tykkään ideoida kuvauksia ja asuja, sekä tosi paljon inspiroitua muiden asukuvista somessa eivätkä muiden kuvailut pomppaa omaan silmään enää mitenkään. Joten menkööt samaan syssyyn nämä omatkin kuvaustuokiot.

Olen todella tarkka nykyisin siitä, missä kuvataan ja millainen tausta kuvissa on. Se on vähän kuin puolet koko asusta. Haluan, että asu ja tausta natsaavat jotenkin värimaailmaltaan tai tyyliltään. Eniten pidän kaupunkimiljööstä tai muuten urbaanista taustasta. En halua kuvata aina samassa paikassa, vaikka muutama spotti on vaan niin hyvä valojen ja fiiliksen suhteen, että niihin tulee aina palattua uudelleen.

Haluan, että kuvien napsiminen on nopeaa ja helppoa, sillä kuvaajanani on yleensä oma mieheni ja kuvaussession on syytä siksi olla mahdollisimman kivuton, jotta hän haluaa auttaa jatkossakin, hah. Voin ohjailla häntä hyvin suorasanaisesti ja hän on kyllä aina valmis kuvaamaan ja etsimään kivaa taustaa. Ja kuvia otetaan yhtä asukuvapostausta varten noin 100, joista julkaisen 4-7 yleensä. Aikaa yhden asun kuvaamiseen menee parista minuutista kymmeneen. Koen olevani todella onnekas kuvaajani suhteen.Kuratoitu feed
Julkaisen sekä blogissa että Instassa vain sellaisia kuvia, joista pidän. Instan suhteen haluan pitää mahdollisimman yhtenäisen feedin mutta ei minua haittaa, jos välillä esimerkiksi värisävyt vähän vaihtelevat tai tyyli pompahtaa laidasta laitaan. Kunhan pääpiirteissään sisältö on yhdenmukaista. Blogissa ote on vähän rennompi ja samoin Instagram storeissa, joissa saattaa olla kaikenlaista räpsyä jaossa. 

Ajallinen panostus
Käytän kuvien setvimiseen ihan liikaa aikaa. Jos kyse on matkakuvista, joita on 600 ja haluan julkaista niistä muutaman, voin käyttää tunteja aikaa niiden valintaan ja valkotasapainon, kontrastin ja saturaation korjaamiseen. Sama koskee vaikka sisustuskuvia tai muita, joita on miltei samanlaisia useita ja venkslaan muutaman välillä loputtomiin ja mietin, mikä olisi paras. Asukuvia otetaan kerralla se noin 100, joista hyvin nopeasti poimin parhaat. Siinä ei aikaa kulu niin paljon. Sanoisin, että viikotasolla käytän blogiin ja Instaan noin 5-15 tuntia hieman riippuen, onko paljon suunnittelua ja viestinvaihtoa esimerkiksi yhteistyökumppaneiden kanssa tai kirjoitanko jotain hieman työläämpää julkaisua.Rahallinen panostus
Olen panostanut blogiini ainoastaan sen ulkoasun verran eli ostin templaten ja sain mieleiseni pohjan, jonka näppäränä koodarina itse vielä asensinkin. Siinäpä se. En ole koskaan ostanut tai hankkinut mitään vain blogia varten ja vaikka joskus saan ilmaiseksi vaatteita ja muita juttuja, en ota niitäkään vastaan ellen ole varma, että käytän niitä muutenkin. Lasketaan tähän nyt varsinaiseksi kuluksi satunnaiset sushit tai kahvittelut, joilla palkitsen kuvaajani. Ai niin, kerran ostin hänelle kiitokseksi vähän kalliiman ulkoilutakin.

Yhteistyöt
Olen vuosien saatossa tehnyt monenlaisten tahojen kanssa yhteistyötä ja niitä yhdistää se, että olen aina miettinyt, onko kyseinen yhteistyö sopiva minulle, blogiini ja lukijoille ja pystynkö tarjoamaan yhteistyökumppanin toivomaa sisältöä. Olen kuitenkin kieltäytynyt suurimmasta osasta tarjotuista ja valinnut vain harvat ja mielestäni parhaat. Siksi blogissani ei nähdä tuputusta tai turhaa suitsutusta.

Mikä on parasta?
Ihan parasta ovat lukijat, seuraajat, kommentit, viestinvaihto, kaikki interaktio sekä täällä että Instan puolella. Luen jokaikisen kommentit ja monesti vielä palaankin niihin. Useita kertoja jokin mieltä lämmittävä kommentti on piristänyt pitkään ja tuntuu niin kivalta kuulla, että näin simppeli tyyli voi antaa pukeutumisinspiraatiota. Kiitos siis teille kaikille, jotka blogiani luette. Olette kultaa!

SHARE:

10 comments

 1. Hei vitsi mikä loistava postausidea, tätä oli ihan super kiva lukea! Jotenkin hauskaa aina nähdä/kuulla/lukea minkälainen "blogirutiini" muilla on :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hei tee sinäkin tämä, kyssärit on vapaasti käytettävissä :) Olisi kiva lukea blogikollegoiden tarinoita myös!

   Delete
 2. Huh, sata asukuvaa! Melkoinen määrä! Mahtavaa, että jaksat panostaa niin paljon niihin, itse kun en jaksa. :D Yleensä mulla ei edes ole asukuvaajaa, vaan otan kuvan itse peilin edessä kuvattuna. Noloa ehkä, mutta minkäs teet. :D
  Panostan silti kuvien laatuun ja julkaisen niistä vain parhaat. Heilahtaneet kuvat kuitenkin saatan välillä julkaista, jos niissä on mukana jokin juju tai vaikka tilannekomiikkaa.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Heh, ei ole edes paljon tuo. Yritetään ottaa vähän eri kulmista ja erilaisilla rajauksilla ja kuvia otetaan sarjoissa. Aikaa ei montaa minuuttia mene mutta läpikahlaaminen syö aikaa sitten senkin edestä :D Ei todellakaan peilikuvien ottaminen ole noloa, jokainen toteuttaa omalla tavallaan!

   Delete
 3. Tosi kiva postaus! Yhdyn Pinjaan :) Kaikilla meillä on eri blogiruutinit.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiva kuulla :) Olisi tosi hauskaa lukea muilta vastaavia kertomuksia "kulissien takaa" :)

   Delete
 4. Aivan ihastuttava postaus. Opin paljon sinusta bloggaajana. Tietty täsmällisyys ja suunnitelmallisuus näkyy blogissasi ja instafeed on todellakin upea!

  Taidanpa napata tästä itselleni myös nämä kysymykset!

  Mukavaa alkavaa uutta viikkoa sinulle :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Voi kiitos ihana! Olipa aivan sydäntä lämmittävästi sanottu ♥️ Ja tee ihmeessä vastaava postaus, olisi tosi kiva lukea! Mukavaa viikkoa sinulle myös!

   Delete
 5. Olipa mielenkiintoinen postaus, tosi kiva oli lukea taustoista enemmän! :)

  ReplyDelete

Kiitos kommentistasi, piristit sillä päivääni!
Thank you for your comment, it made my day!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger templates by pipdig