November 21, 2019

HELPPO JA NOPEA PIKKUJOULUMEIKKI / LILY LOLOPikkujoulukausi on kuumimmillaan ja ainakin itselleni se merkitsee tänä vuonna joitakin juhlia työpäivien jälkeen ja yhdet isommat karkelot lähempänä joulua. Olennaisena osana pikkujoulu-lookia on tilaisuuteen ja vuodenaikaan sopiva meikki ja luotan arjen vakiotuotteisiini suurilta osin myös siinä, joskin parilla pienellä lisällä. Sain näin juhlakauden kunniaksia House of Organicilta muutaman Lily Lolon tuotteen täydentämään luonnonkosmetiikkapainotteista meikkikokoelmaani ja kuten moni ehkä muistaakin aiemmista postauksistani, vannon mineraalimeikkien nimeen näin ongelmaihoisena sekä helpon ja luonnollisen meikin ystävänä.


Pohja
Teen pohjameikin melkeinpä samalla tavalla oli sitten arki tai juhla. Käytän meikin pohjalla kosteuttavaa kasvovoidetta ja luottotuotteeni tässä on La Roche-Posayn Toleriane Ultra, joka on aivan vertaansa vailla etenkin puuteristen tuotteiden pohjana. Minulla on kuiva ja herkkä iho ja olen kokenut, että Lily Lolon mineraalimeikkipohja on monestakin syystä paras valinta: se ei ärsytä ihoa, sen levittäminen ja poistaminen onnistuu hyvin hellästi, inci-lista on superlyhyt ja luonnollinen, mineraaleilla on hoitavia sekä antibakteerisia ominaisuuksia ja meikkipohjan vahvuutta voi helposti vaihdella tarpeen mukaan kerrostamalla tuotetta. Itse tykkään tehdä todella ohuen pohjan ja levitän tuotetta oikeastaan vain niille alueille, joissa on jotain peitettävää. Sävyjä on monia ja Lily lolon Blondie-sävy (saatu) on kesäkuukausia lukuunottamatta minulle ihan täysi match, kesällä sotken sen sekaan Barely Buff-sävyä, jolla saan sävyn muutettua ihan hitusen tummemmaksi.

Mineraalimeikkipuuterin levitys on helppoa ja itse tuotetta ei tarvita kerralla kuin pieni määrä. Käytän kahta eri sivellintä pohjameikin tekoon: Lily Lolon Super Kabukia (saatu) isoille alueille ja pientä ja pulleaa Morphen luomivärisivellintä täsmälevitykseen esimerkiksi silmien alle ja nenänpieliin. En käytä erikseen peitevoidetta, sillä tykkään nopeasta ja yksinkertaisesti tehtävästä meikistä ja lisäksi mineraalimeikkipuuteri peittää tarpeeksi hyvin myös tummat silmänaluset. Näppyjen päälle pyörittelen puuteria hyvin ohuen kerroksen, jolloin punoitus häivyttyy mutta ihon struktuuri ei korostu turhaan. Kunnon pohjakosteusvoiteen avulla lopputulos on kuulas ja mineraalimeikkipuuteri kuin sulaa iholle ja jättää pinnan raikkaan näköiseksi. Lisään pohjan päälle joskus viimeistelypuuteria, jonka olen ostanut sävyssä Translucent Silk ja se sopii hohtavan meikkipohjan ystävälle.
Varjostukset ja korostukset
Kuten kuvasta näkyy, on tämä Lily Lolon Contour Duoni Sculpt & Glow hyvin käytetty ja rakastettu. Sen varjostusväri on hyvin neutraali sävyltään ja sopii mielestäni toimittamaan aurinkopuuterin virkaakin. Käytän sitä vain erikoistilanteissa tai juhlameikissä, sillä arkena haluan pitää meikin tekemisen hyvin simppelinä ja käytän tällöin vain tuota vaaleaa helmiäissävyä korostuksiin. Se sopii hyvin poskipuna-topperiksi ja ihan sellaisenaankin korostamaan amorinkaarta tai kulmaluita. Duoa voi hyödyntää myös simppeliin silmämeikkiin.


Poskipuna
Ah, poskipunat ovat ihan parasta. Vaikken mitään muuta meikkiä tekisi, niin kulmat laitan aina, samoin poskipunaa sipaisen poskille. Jo niillä saa sekä elämää että raamia kasvoille. Pidän todella paljon punan tuomasta hehkusta ja raikkaudesta ja mielestäni suomalaiset saisivat käyttää rohkeammin poskipunaa ihan yleisesti. Olen käyttänyt Lily Lolon luonnollisia mineraaliposkipunia jo pitkään ja sain nyt House of Organicilta uuden tulokkaan pieneen kokoelmaani: Rosebud-sävyisen (saatu) hohtavan ja varsinkin talveen sopivan luonnollista punastumisen sävyä imitoivan punan. Jo aiemmin olen ostanut ja jo pitkän aikaa käyttänyt ruusuista Flushed-mattasävyä sekä hohtavaa ja kultaan taittavaa Goddessia, joka taitaa olla kaikkien aikojen suosikkiposkipunani. Näitä on helppo annostella sopiva määrä purkin pienistä aukoista ja niitä voi myös yhdistellä toisiinsa. Flushed-sävy on ollut minulla käytössä jo puolitoista vuotta ja sitä on jäljellä ehkä 4/5 eli nämä poskipunat ovat todella kestäviä. Erittäin hyvä hinta-laatusuhde siis.


Silmät
Silmämeikki on minulla usein täysin olematon arkena, en käytä useimpina normi-toimistopäivinä edes ripsaria. Tykkään kuitenkin  tehdä kevyen silmämeikin päivinä, jolloin on menoa tai haluan olla edustavana ja silloin turvaudun aina hyvin yksinkertaiseen värivalintaan eli hohtavaan ruskeaan ja beigeen. Sain pikkujoulumeikkiä varten testattavakseni Lily Lolon Laid Bare -luomiväripaletin (saatu), jossa on neutraaleja ruskean sävyjä sekä mattaisena että helmiäisenä aina hyvin vaaleasta mustaan saakka. Nämä ovat niin minun sävyjäni ja voisin kuvitella, että ne sopivat ympäri vuoden kaikkeen mahdolliseen neutraalien sävyjen silmämeikkiin. Olen aiemmin käyttänyt Lily Lololta vain heidän yksittäisiä mineraaliluomiväripottejaan ja odotin tältä paletilta aika paljon, sillä kauniiden sävyjen lisäksi niiden luvattiin olevan runsaspigmenttisiä. Olen tähän mennessä käyttänyt paletin vaaleampaa päätä ja lempisävyni on varmaankin hohtavan kultainen Skinny Dip, jota olen kuvan meikissä levittänyt ihan ronskisti puhtaalla sormella (mielestäni tämä on paras tekniikka helmiäissävyjen levittämiseen) ja lisäksi laitoin alaripsien tyveen ja yläluomen ulkonurkkaan hieman sen vieressä olevaa tummempaa Shy Awayta syventämään sävyä. Ihan silmän sisänurkkaan tuikkasin hiukan Au Naturelia, vaaleaa hohtavaa beigeä. 

Käytän luomivärejä tosi harvoin sen vuoksi, että melkein kaikki suttaantuvat silmäluomieni ihopoimuihin päivän mittaan ja jo iltapäivällä näky on melko eksoottinen. Siksipä luomivärien käyttö on vaatinut aina kunnon pohjustusta. Näissä Laid Baren luomiväreissä ei kuitenkaan ole tätä ongelmaa, sillä luomivärit pysyvät tosi kauniina luomilla ja se on ollut suuri, erittäin mieluisa yllätys. On ihanaa, kun silmämeikin voi tehdä ilman tuota työlästä pohjustusta. Voiko olla kätevämpää?


Huulet
Sesongin tunnelmalliseen teemaan sopii loistavasti punaiset huulet ja sellaiset teen aina mieluiten kynällä. Olen todennut, että sillä tavoin jälki on kestävää ja tarkempaa eikä puna tartu hampaisiin. Käytin huulimeikissäni pohjalla kirkkaanpunaista Lily Lolon Ruby Red -huultenrajauskynää (saatu) ja tuputtelin sen päälle kiilloksi nudensävyistä Whisper-huulikiiltoa (saatu). Muistan käyttäneeni tätä vuosien saatossa muutamankin tuubin, sillä sen tuoksu on melko uniikki, suklainen.


En haluaisi hehkuttaa liikaa mutta sanon vain, että mineraalimeikit ovat aivan huippuja ja vähintäänkin kokeilemisen arvoisia. On hyvä tietää, että niitä käyttämällä voi myös helposti vähentää synteettistä kemikaalikuormaa, jota iho ja elimistö väkisinkin joutuvat vastaanottamaan. Pidän myös siitä, että mineraalit hoitavat ihoa ja käytännön ihmisenä arvostan sitä, että niiden puhdistaminen iholta on vaivatonta. Lily Lolosta pidän merkkinä siksi, että niiden puristetuotteetkin ovat luonnollisia ja hoitavia (mm. öljyjä) ainesosia pullollaan ja tasoltaan ne vastaavat laadukasta selektiivistä kosmetiikkaa.

Mikä on sinun lempikosmetiikkamerkkisi? Entäpä miten arkimeikkisi ja juhlameikkisi erovat toisistaan?
SHARE:

1 comment

  1. Käytän pääasiassa luonnonkosmetiikkaa.
    Arki- ja juhlameikkini eroavat toisistaan siinä, että arkena en tee lainkaan silmämeikkiä.

    ReplyDelete

Kiitos kommentistasi, piristit sillä päivääni!
Thank you for your comment, it made my day!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger templates by pipdig