February 2, 2020

KUUKAUDEN MENOT / TAMMIKUU


Tammikuu meni aivan hujauksessa ja taloudellisesti tuli tehtyä isoja ja vähän pienempiäkin hankintoja tulevaa perheenjäsentä varten. Ostimme ennakkotilauksena yhdistelmävaunut (Britaxin Smile 3 -mallin) sekä niihin sopivan turvaistuimen ja telakan autoon. Saimme vaunut lahjaksi anopiltani ja tein jälleen muutaman edullisen alelöydön vaatepuolelta sekä kirppisbongauksena mobilen tulevaan pinnasänkyyn. Mitä arjen investointeja tammikuussa tuli sitten tehtyä?

Tammikuun menot
Ruokakauppa 230€
Työsyömiset 22€
Kahvila 13€
Bussilippu 44€
Vaatteet 170€
Koti (siivous, sisustus ym.) 174€
Passi 60€
Ulkonasyönti 26€
Hankinnat vauvaa varten 230€
Yhteensä 969 €

Linkit aiempiin kuukauden menot -postauksiin
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu

Perusmenot pysyivät taas maltillisina mutta kokonaismenoja nosti tosiaan turvakaukalo, passin uusiminen kuvineen, sänkytekstiilien päivitys ja uuden säilytyslipaston osto. Päivitin myös hiukan sekä minun että mieheni garderoobia ja ostin itselleni kevättä varten uuden takin sekä pari paitaa, jotka menevät sekä nyt raskausmahan kanssa että ilman sitä kesällä. Helmikuun suunnitelmana on pitää jälleen kerran kukkaron nyörit tiukalla ja saada säästöön vähän normaalia enemmän tulevaa vanhempainvapaata varten.

Säästämisestä puheen ollen minulta onkin kyselty säästämisestä ja siihen liittyvistä summista. Olen säästänyt jo toistakymmentä vuotta melkein jokaisesta saamastani nettopalkasta jotain 5-70% välillä. Nykyisin normaali summa on pyörinyt 20-30% hujakoilla. Olen aikojen saatossa säästänyt puskuria, lomia, asuntoja ja autoja varten eli koen olevani hyvin tyypillinen säästäjä. Samalla minussa elää tarjoushaukka, joka kollaa kaikki mahdolliset tarjoukset ja hintavertailut aina tarpeellisen hankinnan tullessa ajankohtaiseksi. Mitä tarkoitusta varten te muut säästätte?
SHARE:

1 comment

  1. Säästän lähinnä "pahan päivän" varalle. Minulla on erillinen asp-tili, jos joskus innostun ostamaan oman asunnon. :D

    ReplyDelete

Kiitos kommentistasi, piristit sillä päivääni!
Thank you for your comment, it made my day!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger templates by pipdig